ÎMBRACĂ-TE ÎN DOLIU, VALEA MUREŞULUI !

0
„…din pleiada-ţi auroasă şi senină
Se stinse un luceafăr, se stinse o lumină,
Se stinse-o dalbă stea!…
Te-ai dus, te-ai dus din lume, o! geniu nalt și mare,
Colo unde te-aşteaptă toţi îngerii în cor,
Ce-ntoană tainic, dulce a sferelor cântare
Şi-ţi împletesc ghirlande, cununi mirositoare,
Cununi de albe flori!” (Mihail Eminovici).
S-a stins o flacără de pe Valea Beicii, a plecat la cer un steag al Școlii Gimnaziale din Petelea, a devenit una cu iubirea lui de-o viață, Istoria neamului românesc, a plecat la studii geografice celeste, cel mai iubit profesor al copilăriei mele și autorul prim al Monografiei localității Petelea, domnul profesor Borda Mihail.???
Dumnezeu să-l ierte și să-i dea viața veșnică, în Raiul celor drepți, pe care sufletul lui blând și frumos, îl merită pe deplin!
Domnul profesor Borda Mihail a fost cel mai mare patriot român pe care l-am cunoscut pe tărâmurile natale. Mă doare nespus de mult veste morții dânsului și mă gândesc și la durea pe care a răbdat-o cu demnitate domnul profesor, prin singurătatea pe care a trăit-o în ultimii ani ai vieții. Dar dânsul nu s-a plâns niciodată… însă ochii îl trădau, căci mereu când îl întâlneam îi erau umezi…de vremuri, de trădări de țară și de lipsa semenilor care să-i însoțească simțămintele patriotice!
Domnule profesor, la ceas de despărțire, primiți din partea mea și a tuturor celor care au avut privilegiul de a vă fi elevi, deplina noastră recunoștință! Dumneavoastră vi se datorează mare parte din simțămintele pe care le am pentru neamul românesc și limba străbună, dragostea pentru natură și înclinațiile mele didactice. Îmi iau rămas bun, cu urarea învățată de la dumneavoastră: „Trăiască România și Glorie veșnică neamului românesc”!
Pace și bucurie în viața veșnică, iubitul și distinsul meu profesor, Mihail Borda! Promit să așez amintirea dumneavoastră pe prima pagină a sufletului meu!
Prof. dr. ing. Cristian Albu 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *