Glasul duios al clopotelor vestește plecarea în veșnicie a unui prieten drag, Nicolae Marin Șara, dar va trăi în gândul nostru prin ce a lăsat în urmă. Timp de 48 de ani a funcționat la Biblioteca Municipală ,,Petru Maior” din Reghin, unde trei decenii a fost directorul acestei unități.

         Din anul 2005, a reînființat Despărțământul Reghin al ASTREI, care a fost interzis în perioada comunistă, avându-l alături pe juristul Ilie Frandăș în funcția de secretar al ASTREI.

        A înființat publicația ,,Gazeta Reghinului” și,  împreună cu prof. Grigore Ploeșteanu, a publicat primele volume ,,Reghinul Cultural”. A fost unul din oamenii de seamă ai culturii reghinene.

      Pentru meritele sale, a fost onorat cu multe distincții, din care amintim : ,,Omul anului” în 1993, ,, Bibliotecarul anului” în 1999, Diploma de merit ,,Magna cum laude” în anul 2005, ,,Meritul cultural în grad de cavaler” și multe altele. A reînființat revista ,,ASTRA Reghineană”.

    În acest moment de doliu pentru cultura reghineană, scriem aceste cuvinte când ne despărțim de bunul nostru prieten, Nicolae Marin Șara, când el a plecat la întâlnirea cu cei care au trăit pe pământ. A încheiat 80 de ani de viață frumos trăită. Acum, la despărțire,  îmi vin  în minte cuvintele scriitorului român, Alexandru Vlahuță : ,,Nu de moarte mă cutremur, ci de veșnicia ei”.

     Cu profund respect, prof. Ioan Torpan  

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *