”În căutarea înțelepciunii uitate”, o acțiune caritabilă pentru 350 de beneficiari din peste 50 de localităţi din judeţul Mureş

0

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin în parteneriat cu Asociația ”Our Lifetime”, cu mai mulţi voluntari din cadrul Ligii Studenților UMFST Târgu Mureș și cu sprijinul mai multor sponsori, și-au setat un nou obiectiv în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă, acţiunea caritabilă: ”În căutarea înțelepciunii uitate”

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin ca în fiecare an în luna decembrie pregăteşte pachete cu alimente pentru persoanele cu situaţie materială critică însă în acest an am hotărât să extindem această acţiune de binefacere şi împreună cu Asociaţia Our Lifetime, o serie de sponsori şi voluntari am iniţiat acţiunea caritabilă <În căutarea înțelepciunii uitate>. O acţiune caritabilă de amploare care cuprinde peste 50 de localități, peste 350 de beneficiari cu vârste cuprinse în 43 şi 96 de ani. Avem peste 100 voluntari, minim 20 de echipe, toate se vor sincroniza în cadrul unei ample acțiuni care va avea loc luni, 20 decembrie. Dacă sunt noroaie, sunt pregătite echipe de intervenție OffRoad, care se vor alătura cauzei și vor sprijini logistica de transport. Ineditul acestei acțiuni este dat de faptul că în acest an sania lui Moș Crăciun va fi trasă de cai putere, nu de reni” a declarat Leon Stoica, preşedintele CARP Reghin.

Acesta a mai precizat că acestă acţiune de binefacere nu e doar o altă acțiune caritabilă, deoarece e pentru prima oară când organizatorii unei astfel de campanii pun accentul la modul cel mai serios şi pe sintagma „în căutarea înțelepciunii uitate”. „În măsura posibilităților, cei implicați vor reveni din această aventură, cu câteva vorbe de duh ale celor trecuți prin atâtea încercări în viaţă și a căror înțelepciune poate altfel ar fi uitată”, a mărturisit Leon Stoica preşedintele C.A.R.P. Reghin.

Reprezentantul CARP Reghin a ţinut să mai precizeze faptul că fiecare donaţie în bani ori sub formă de produse i-a adus pe organizatori mai aproape de a-şi îndeplini obiectivul pentru care militează. Acţiunea caritabilă <În căutarea înțelepciunii uitate> beneficează şi implicarea unui număr important de sponsori dintre care amintim: IRUM SA, SOCOT SA, PLASAMSERV SRL, SERELE DALIN SRL, MIRDATOD SRL, REMEX SA, FERMELE GLIGA, HELIANTUS SRL, DEMICONS SRL, BAR AS MOTORSPORT SRL, AGC EXPRES LOGISTIC SRL, BIOAVIS SRL, RUPACK SRL, BISTRO MAIA, HUNTER VIP SRL, GLIGA COMIMPEX SRL, EXPERT IT SRL, Centrul Medical Galenus, ALIAT Volkswagen cu ”SANIA LUI MOȘ CRĂCIUN”, Asociația Sportivă a Cicliștilor de Anduranță (AscA) Reghin prin voluntarii cicliști, și toți voluntarii noștri. Fără a-i uita pe tinerii studenți ai UMFST, membrii ai Ligi Studenților, le mulțumim pentru că își scurtează din vacanța de iarnă mult așteptată, pentru a participa la acțiunea <În căutarea înțelepciunii uitate>” a precizat Leon Stoica, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc Reghin.

Casa de Ajutor a Pensionarilor Reghin, este o organizatie cu caracter civic, cu scop de caritate, de întrajutorare mutuală şi de asistenţă socială. Scopul principal al acesteia este acordarea de împrumuturi rambursabile cu dobândă modică şi ajutoare nerambursabile . Conform declaraţilor preşedintelui Leon Stoica pe lângă ajutoarele rambursabile Asociația CARP a mai acordat în cele unsprezece luni ale anului 2021 şi o serie de ajutoare nerambursabile semnificative după cum urmează:

Ajutor de deces: 476 de cazuri în valoare de 455.327 lei.

Ajutor special şi situaţii neprevăzute: 143 de cazuri în valoare de 37.050 lei.

Ajutor compensarea plăţilor la ochelari de vedere: 345 de cazuri în valoare de 25.625 lei.

Ajutor bilete de tratament în staţiuni balneare: 73 de cazuri în valoare 3.800 lei. Pentru excursii: 117 cazuri în valoare de 5.850 lei.

Ajutor proteze dentare: 262 de cazuri în valoare 45.600 lei.

Ajutor operaţii oftalmologice: 72 de cazuri în valoare de 14.400 lei.

Astfel că în intervalul ianuarie-noiembrie 2021, 1488 de persoane au beneficiat de ajutoare nerambursabile în valoare totală de 587. 652 lei, din partea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin.

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *