În curând vă prezentăm povestea halucinantă a unui fost comisar din cadrul Poliţiei Reghin. Erou decorat de rege în perioada interbelică ajuns condamnat pentru crimă împotriva umanităţii de regimul comunist !

0

Ciuntită, cenzurată şi falsificată după nevoile slujitorilor diverselor sisteme totalitare, istoria Reghinului se resimte. Realitatea istorică a micului „burg săsesc” săsesc de altădată nu se cunoaşte decât sevenţial şi-a aproape deloc nu se cunosc dedesubturile epocii de aur din Reghin. Instaurarea comunismului în România nu a însemnat doar exercitarea violentă a voinţei politice a „proletariatului”, ci şi constituirea unei arhitecturi constituţionale pentru a menţine şi dezvolta noua ordine socială.

Statul devenea instrumentul esenţial al acţiunii politice comuniste, având misiunea „istorică” de a transforma societatea capitalistă într-una comunistă, de a elimina „vechea clasă dominantă” capitalişti, burghezi, cei care slujeau instituţiile politice, juridice şi de siguranţă naţională sau din domeniul învăţământului şi a culturii.

În acest context pe data de 16 octombrie 2020, siteul „viselenuautermenlimita.ro” vă prezintă în exclusivitate povestea halucinantă a comisarului Dumitru Tonceanu, erou decorat în Primul Război Mondial şi comisar al Poliţiei Reghin în perioada interbelică care odată cu instaurarea comuniştilor la putere a fost condamnat pentru „crimă împotriva umanităţii” şi umilit în cele mai josnice moduri.

În urma denunţurilor făcute de mai mulţi comunişti din Suseni, Iernuţeni şi Reghin care au fost arestaţi şi bătuţi de comisar în perioda în care se aflau în ilegalitate, ofiţerul a fost trimis în judecată şi condamnat de Tribunalul Militar Cluj la o pedeapsă 10 ani de temniţă în trei închisori de exterminare comunistă.

VA URMA ! 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *