ÎN URMĂ CU 41 DE ANI ELEVUL ALIN ROMULUS PĂCURAR DEVENEA CAMPION BALCANIC LA LUPTE LIBERE CADEŢI

0
În urmă cu 41 de ani, elevul Alin Romulus Păcurar fiul magistratului Romulus Păcurar şi al Eugeniei Păcurar, şefa Biroului Plan şi Salarizare din cadrul Primăriei Oraşului Reghin devenea campion balcanic la cadeţi, era revelaţia anului 1983 în lupte libere şi devenea un nume respectat în această disciplină sportivă…Iată ce scria ziaristul C. Albu în ziarul „Steaua Roşie” din 16 septembrie 1983.
„ALIN PACURAR — CAMPION BALCANIC LA CADEŢI
În sala Floreasca din Capitală s-au desfăşurat Campionatele balcanice de lupte libere şi greco-romane. competiţii la care au participat şi tineri luptători din judeţul Mureş la cădeţi şi juniori (speranţe olimpice), care şi-au adus contribuţia la clasarea echipelor României pe primul loc.
Astfel, un rezultat excelent l-a obţinut la cadeţi, la categoria 45 kg, tînărul şi talentatul luptător Alin Păcurar de la Clubul sportiv şcolar Voinţa Reghin (antrenor: prof. Voicu Ştefănescu) care s-a clasat pe primul loc la categoria respectivă, devenind astfel campion balcanic pe anul 1983.”
Doi ani mai târziu în 1985 la 19 ani reghineanul avea în palmares 2 medalii de bronz Campionatele Europene de seniori (Leipzig RDG 1984, Atena Grecia 1985, 1 medalie de bronz la Campionatele Mondiale Under 23 (Colorado Springs SUA).
A urmat argintul la Campionatele Europene seniori 1987 (Veliko Tarnovo Bulgaria) și calificarea la Jocurile Olimpice Seul Coreea de Sud 1988.
Dar nu a mai primit viza de plecare. Pe scurt „Suspect de rămânere în Vest”.
După 35 de ani fosta glorie a Reghinului în materie de lupte libere actualmente mediator şi preşedinte al Tribunalului de Arbitraj Instituţionalizat Sportiv declara într-un interviu:
„Și acum visez la AUR – ul Olimpic, ce era ușor de obținut. Vasile Pușcașu a reușit atunci! Și era cu 10 ani mai în vârstă ca mine. Abia în 1990 aveam posibilitatea de a ieși din România. Celelalte 42 de medalii de Campion Național la Turnee internaționale de Grand Prix)… La sertar!
În anul 2004, Președenția României îmi conferă Ordinul Meritul Sportiv clasa a I. Târziu…. Aveam 38 de ani, nu mai puteam fi pe salteaua de Lupte. Dar fiul meu, Andrei Victor are misiunea de a aduce în familie medalia Olimpică de Aur în 2028 de la Los Angeles S.U.A., atunci voi fi împlinit și vindecat sufletește.”
În episodul următor al rubricii „CINCI MINUTE DE ISTORIE LOCALĂ CU MATEI R. MIHAI vă vom relata cum a devenit Clubul „Voinţa Reghin” în acelaşi an de graţie 1983 campioană absolută a României la navomodelism.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *