ÎN URMĂ CU 85 DE ANI DR. EUGEN NICOARĂ VÂNA ÎMPREUNĂ CU BUNICUL PRINŢULUI EGON VON FURSTENBERG ŞI A PRINŢESEI VIRGINIA VON FURSTENBERG, ACTRIŢA IRA VON FURSTENBERG

0

      Vă vine să credeţi sau nu, în urmă cu 85 de ani doctorul Eugen Nicoară din Reghin a vânat în Munţii Călimani cu bunicul Prințului Egon von Fürstenberg celebru designer din New-York şi a Prințesei Virginia von Fürstenberg cunoscută în lumea cinematografiei ca actriţa Ira von Fürstenberg. Cum a ajuns chirurgul Eugen Nicoară să vâneze în anul 1936 alături de Karl Emil, prinț de Fürstenberg şi fost ambasador austro-ungar în Spania în perioada 1913–1918 ? vă spunem într-un articol amplu pe care îl vom publica pe data de 30 ianuarie 2021.

       Site-ul de ştiri şi documentare locale „viselenuautermenlimita.ro” vă prezintă în exclusivitate o fotografie rară realizată pe Valea Mureşului la partida de vânătoare de cerbi din toamna anului 1936 a prinţului Fürstenberg şi vă arată o latură mai puţin cunoscută din viaţa doctorului Nicoară care a construit spitalul din Reghin şi care potrivit memoriilor sale a efectuat circa 3 milioane de consultaţii gratuite şi peste 53.000 de operaţii în cele 6 spitale în care a muncit de-a lungul vieţii sale. 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *