IOAN CIORBA, PICHERUL DIN JABENIŢA ESTE CEL MAI PROASPĂT CENTENAR AL JUDEŢULUI MUREŞ !

0
Cel mai proaspăt centenar al judeţului Mureş este Ioan Ciorba din satul Jabeniţa, comuna Solovăstru, fost picher de profesie care s-a pensionat în urmă cu 40 de ani din cadrul IFET Reghin. Este văduv de 12 ani și locuiește împreună cu fiul său și familia acestuia de la care primește toată îngrijirea necesară. Are 100 de ani, poartă nume de sfânt şi este un om de o înaltă ținută morală a cărui personalitate s-a raportat toată viaţa la trei valori umane: binele, frumosul şi adevărul !
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Ioan Ciorba a supravieţuit miraculos în prizonierat rusesc fără să se îmbolnăvească de tifos exantematic. S-a lăsat de fumat în anul 1952 şi băuturi alcoolice a servit doar la ocazii speciale.
S-a căsătorit pe 30 august 1947 cu Maria Oltean care i-a fost alături la bine şi la greu timp de 63 de ani. Centenarul are 1 fiu, 2 nepoate şi 2 strănepoate !
La împlinirea unui secol de viaţă, cel mai longeviv om în viaţă al comunei, a fost felicitat de primarul, Ilie Chirilă Tătar și de către preoți ortodocși: Adrian Ganea de la Biserica Ortodoxă Română Solovăstru „Sfântul Ioan Botezătorul” şi Hadrian Horaţiu Mălinaş de la Biserica Ortodoxă Română Jabeniţa „Adormirea Maicii Domnului”.
În istoria satului Jabeniţa se mai cunosc două persoane care au atins pragul vârstei de 100 de ani până în prezent: Nicolae Pop şi Ileana Roşca.
La mulţi ani, sănătoşi şi plini de împliniri, domnule Ioan Ciorba ! Să ne întâlnim sănătoşi la 101 ani !

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *