ÎPS Irineu, arhiepiscop de Alba Iulia, oferă burse pentru liceeni, studenţi, masteranzi şi doctoranzi printr-o fundație care-i poartă numele

0
DSCF4212
DSCF4213

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a înființat anul acesta o fundație de binefacere care-i poartă numele, după modelul astriștilor de altădată prin care intenționează să ofere 10 burse pe an din din economiile personale, elevilor de liceu, studenților, masteranzilor și doctoranzilor, eminenți și morali, care sunt lipsiți de posibilități materiale

Fundația „Arhiepiscopul Irineu Pop” acordă burse pentru elevi de liceu, în valoare de 300 lei pe lună; burse pentru studenți, în valoare de 400 lei pe lună; burse de cercetare pentru masteranzi, în valoare de 400 lei pe lună; și burse de cercetare pentru doctoranzi în valoare de 500 lei pe lună.
Bursele pentru elevi, studenți și masteranzi se acordă pe o perioadă de 9 luni, iar bursa pentru doctoranzi pe o perioadă de 12 luni.
Prin urmare, se va deschide o sesiune de depunere a dosarelor pentru concurs, care se va face în perioada 1-31 august 2018. Dosarele vor putea fi trimise prin poștă sau depuse direct la Secretariatul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei cu sediul pe strada Mihai Viteazul, nr. 16.
Condițiile de participare, fișa tip a aplicantului, precum și actele necesare pentru întocmirea dosarului se găsesc în Regulamentul de burse aprobat de Colegiul Director al Fundației și publicat pe site-ul www.reintregirea.ro, la secțiunea Informații utile. (Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0258 811 690).

În România sînt foarte mulţi copii talentaţi în diferite domenii, cîştigători a unor premii şi olimpiade naţionale sau chiar internaţionale. Adevărul trist este că multe familii nu pot asigura susţinerea materială a acestor tineri, porniţi pe drumul afirmării. Din acest motiv gestul Arhiepiscopului Irineu este binevenit, că sare în sprijinul acestor tineri care vor să își construiască o carieră de succes. Fie ca gestul Domniei Sale să găsească și alți imitatori. 


Cine este Irineu Pop ? 

Irineu Pop, născut Ionel Pop, (n. 2 iulie 1953, Băsești, Maramureș) este un teolog român, care îndeplinește din 2011 funcția de arhiepiscop al Alba-Iuliei, fiind membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. El a îndeplinit anterior funcția de episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, cu numele de Bistrițeanul (1990-2011).

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *