Julianna Stoica o femeie de afaceri care care nu lasă niciodată vestimentația la întâmplare ,, Fii creativă, dar nu depăși standardele profesiei și funcției pe care o ai!”

0

iulia2

Felul în care vorbește despre modă și vestimentație e fabulos. Se îmbracă ca un fotomodel, are un spirit de observație incredibil iar puterea și energia pe care o emană, denotă că este o profesionistă în vânzarea hainelor. Julianna Stoica este o femeie care întotdeauna a transformat obstacolele din calea ei în impuls și putere pentru a le arăta tuturor, că e mai puternică decât se dezvăluie. De-a lungul anilor, a fost președinta Partidului Forța Civică Reghin, a apărut în reclamele publicației ,,Reghinul Nostru”, a fost invitată să vorbească despre stilul ei de viață în cadrul emisiunii ,,Fitze de Provincie” și nu în ultimul rând a sponsorizat mai multe Baluri ale Bobocilor realizate de elevii liceelor din Reghin. Nonconformismul, pasiunea şi convingerile cu care își conduce afacerea, este un exemplu ,,de pus în revistă”. După o absență de șase ani în care nu a mai acordat nici un interviu siteul viselenuautermenlimita.ro a provocat-o la un dialog. 

 


Reporter: Cum a ajuns Jullianna Stoica femeia de afaceri? A fost un vis sau, pur și simplu, o întâmplare?


Julianna Stoica : Mi-am dorit întotdeauna să am o afacere cu haine pentru că încă din copilărie am fost fascinată de arta vestimentară, de materiale, culori, forme, texturi și croitorie. Mereu am încercat să deslușesc mecanismele prin care hainele ne amprentează viața la diferite vârste și să devin un fel de arbitru al eleganței care să ofere sfaturi și sugestii despre ce înseamnă stil în materie de îmbrăcăminte și încălțăminte. Acum privind în urmă la cei 7 ani petrecuți în acest magazin mi-am amintit de felul cum visam să arate afacerea mea pe vremea când eram o puștoaică de 18 ani. Am muncit mult să îmi împlinesc visul dar privind în trecut și comparând afacerea mea de azi constat că în acest magazin s-a materializat proiecția gândurilor mele. Așa aranjează Divinitatea lucrurile, că te uimește de aceea cred că Dumnezeu este cel mai mare regizor de vieți din Univers. Am început afacerea cu bani împrumutați de la soțul meu, cu ajutorul cărora, mi-am înființat o Intreprindere Individuală, și am închiriat un spațiu de 50 mp în centrul municipiului. Împrumut a se înțelege că a fost un fel de ,,pariu” câștigat de mine în fața soțului meu care nu a crezut în această idee de afacere ca fiind de viitor și totuși au trecut aproape 8 ani și mai suntem pe val.


Rep.: Dacă tot vorbim cu o femeie de afaceri, specializată în comerțul de articole vestimentare, vă întreb: haina îl face, sau nu, pe om?


Julianna Stoica este o fire mereu pozitivăJ.S.: Eu cred, că cine spune că haina îl face pe om, are dreptate doar dintr-un anumit punct de vedere : haina nu te face mai deștept, sau mai bogat decât ești, și nici mai educat. Pe de altă parte, orice s-ar spune, mai în glumă mai în serios despre acest proverb, impactul pe care îl are o haină de firmă, atât asupra unui observator, cât și asupra celui care o poartă, este binecunoscut. Haina de calitate, reprezintă respect, iar acel respect se transmite într-un fel, și celui care o îmbracă. În concluzie vestimentația nu trebuie lăsată niciodată la întâmplare. Un stil prea lejer te face să pierzi credibilitate și atunci eu m-am îmbrăcat de regulă pe principiul ,,fii creativă”, dar nu depăși standardele profesiei și funcției pe care o ai iar atunci hainele pe care le porți nu pot să îți dea decât un aer relaxat și profesionist.


Rep.: Prezentați-mi de la A la Z serviciile pe care le poate pune la dispoziția clienților magazinul Julia Fashion

J.S.: Magazinul nostru pune la dispoziţia reghinenilor o gamă variată de haine, de încălţăminte şi de accesorii cu prețuri de variază de la 40 la 1000 de lei. Avem pentru clientele noastre, cele mai trandy rochii de ocazii speciale, sacouri, blănuri, jersee, pantaloni de gală, cămăși business, paltoane, pardesiee, pulovere cu deschidere, fuste sau rochii de zi. Bineînțeles, că la noi clientele pot găsi și o gamă largă de bluze de la cele mai decoltate la bluze cu volănașe și încheind cu modele mai sobre ,,pe gât”. Vindem șalopete, veste, geci, blugi, treninguri, hanorace, eșarfe, șosete, curele sau produse de lenjerie intimă.


 

Totodată, comercializăm și eșarfe și șaluri care nu se demodează niciodată. Aceste accesorii primăvara, vara, toamna sau iarna înfrumusețează ținutele doamnelor și domnișoarelor și le țin de cald în zilele răcoroase.
Avem și alte accesorii feminine: pantofi, sandale, snekeri, botine, ghete comode, din piele, și o gamă variată de cizme de iarnă.
Pentru clienții noștri de sex masculin avem o gamă largă de pantalonii de gală, modele moderne care oferă confort deplin și bună calitate. Avem totodată paltoane, sacouri, cămăși model minimalist, cravate, papioane, geci, pulovere, tricouri, veste și nu în ultimul rând treninguri, bluze sport, casual sau polo .
La capitolul încălțăminte comercializăm pantofi moderni, pantofi casual, pantofi slipper, pantofi cu scai de prindere, adidaşi sportivi, bascheți cu talpă lată sau ghete din piele sau cu șireț de sezon. Încălţămintea pentru bărbaţi, e la un preţ rezonabil şi cu fasoane moderne.
Pentru copii comercializăm, costume, geci pentru fetițe și băieți, rochițe și blănițe, blugi, pantaloni, bluze și ca accesori pentru fiecare sezon: adidași, sandale și pantofi, cizme și ghete.
Ca politică comercială a magazinului, oferim o reducere de 10% pentru clienții fideli și ne gândim, ca de Crăciun, să facem o tombolă cu premii.

 


 

Magazinul Julia Fashion are sediul în Reghin pe Strada 

Republicii nr. 6.

Program de la 08.00 la 16.00

Comenzi la numărul de telefon: 0743-216-260

E-mail:@iuliafashionreghin

Pagina de facebook: Julia Fashion 

 

 


Rep: Ce schimbări ați observat în jurul dvs., de când ați devenit o persoană publică?


FVC_0038

J.S: Lumea a devenit mai prietenoasă cu mine, să nu folosesc alte cuvinte dar pe de altă parte pot să spun că ,,mi-am pierdut intimitatea” și de când am devenit o persoană publică, a trebuit totodată să și îi învăț pe unii clienți să mă respecte, pentru hainele care le comercializez, nu pentru atributele cu care m-a înzestrat mama natură.


Rep: Ați avut parte de vreo experiență neplăcută, care v-a motivat să vă depășiți limitele?


J.S.: Bineînțeles că am avut și eu probleme în viață, și momente care m-au motivat să îmi depășesc limitele, și a fost bine că a fost așa, pentru că viața te face puternică, doar dacă ,,o iei în piept”, așa cum este. Nu sunt ceea ce mi s-a întâmplat în viață. Sunt ceea ce am ales să devin. Poate, unii cititori o să spună că sunt lipsită de modestie dacă spun asta, dar nu contează, eu am ajuns la concluzia că, atunci când începi să-ți apreciezi valoarea, îți este dificil să te mai înconjori de oameni care nu o vor face. E vorba de respect și respectul nu care cum să fie decât reciproc.


Rep.: Ce rol joacă banii în viaţa dvs.?


J.S.: Se spune că banii nu aduc fericirea, dar o întrețin, și asta e și viziunea mea. Bani îți aduc un plus de încredere, și te motivează să îți joci următoarea carte în condiții de siguranță, în comparație cu un om care riscă totul pe o carte.


Rep.: Ce credeți că ar descoperi ,,un ochi”, care ar privi-o cu mai multă atenție, pe femeia Julianna Stoica?


27544768_981720178661674_3189764593065052494_nJ.S.: Ar descoperi o femeie extrem de realistă, care i-a viața în piept așa cum este, cu bune și cu rele. Nu mai încerc să fiu perfectă dar, asta nu înseamnă că nu am niște standarde, sub care nu cobor. Până la urmă, viața fiecăruia dintre noi, reprezintă suma alegerilor făcute până în prezent, a sacrificiilor sau a neimplicării, iar calitatea alegerilor noastre va hotărî, dacă ne vom lupta cu frustrările, sau vom trăi o viață extraordinară.


Rep.: Apropo, că spuneați că sunteți mamă a doi copii, ce fel de sfaturi le-ați dat, ca părinte sau ce fel de mamă sunteți pntru ei?


J.S.: Fiica mea, e prea mică pentru a-i da sfaturi, dar băiatului meu, am încercat să îi insuflu, cele mai elementare principii de viață, care să îl ajute când va fi mare, să își câștige demnitatea vocației, care lipsește atât de mult în lumea adulților, din păcate.


Rep. : Ce părere aveți despre concurență?

J.S.: Am o părere foarte bună, pentru că am observat de curând, că și concurența a început să mă copieze. În astfel de momente, nu ai cum să nu realizezi, că și concurența are un rol în a te autodepăși.


Rep.: Sunteți o femeie bine cotată, din multe puncte de vedere, atât la capitolul moral, cât și cel financiar, vi s-a propus să intrați în politică?


J.S: Da, am fost pentru o scurtă perioadă președinta Organizației Reghin a Partidului Forța Civică, dar, am realizat în final, că politica e o ,,mizerie”. Se spune că : ,,cu o floare nu se face primăvară”, și asta am simțit și eu, după această experiență. Eu când am intrat în politică am vrut să lupt pentru o cauză, nu pentru aplauze, pentru că eu întotdeauna mi-am trăit viața pentru a mă exprima, nu pentru a impresiona. Personal, întotdeauna am crezut că un om arata bine, în momentul în care imaginea de sine este optimă, adică atunci când aparențele sunt egale cu realitatea, dar, în politică eu nu am găsit acest profil psihologic, la niciun politician.


Rep.: Ce înseamnă renumele și popularitatea? Cât de greu se câștigă și cât de ușor se pierd?


FVC_9988J.S.: Se câștigă greu, dar de pierdut se poate pierde foarte ușor totul depinde de standardele la care vrei să te ridici sau să te cobori.


Rep. : De ce nu v-ați putea lipsi în viaţa de zi cu zi?


J.S.: De credința în Dumnezeu și de familia mea. Nu cred că aș mai putea trăi fără credința în Divinitate, fără zâmbetul copiilor mei, fără dragostea soțului meu…


Rep: Ce v-a atras cel mai mult la soțul dvs.? Și când v-ați dat seama că ea este bărbatul alături de care veți vrea să îmbătrâniți și care să vă împlinească? ca și mamă?


J.S: Cred că e o întrebare prea personală, dar pot să vă răspund destul de diplomatic. S-a întâmplat în anul 2004, la Târgu-Mureș, și între noi a fost dragoste la prima vedere, la a doua vedere, la fiecare vedere. Și mai este. Ne-am iubit, și ne-am potrivit destinele să trăiască același prezent. M-a atras felul său de a fi, punctualitatea, șarmul personal, alura de sportiv și nu în ultimul rând accentul și vocea lui irezistibilă.


Rep.: Ce nu poate ierta Julianna, unei prietene?


J.S: Trădarea și minciuna. Chiar dacă știu că am fost trădată de anumite persoane, vorbesc cu ele în continuare, să văd până unde poate duce fățărnicia. Sper numai să nu dau în diabet de atâtea dulcegării, pe care le aud uneori, la adresa mea. Ironiile mele sunt de drag, nimic nu e cu răutate, dar așa se întâmplă de cele mai multe ori în viață, să constați că oamenii pe care i-ai ajutat, devin, peste noapte, din invidie bestii, fără gheare care pot muşca şi fără colţi.


Rep.: De-a lungul vieții, cred că ați cunoscut o mulțime de oameni de succes. Cine v-a impresionat cel mai mult, ca om în domeniul afacerilor?


J.S.: La nivel național o admir de mult timp pe Ramona Bădescu și pe celebrul designer Cătălin Botezatu care dă tonul în modă. Pe plan local, ca om de afaceri, îl admir pe soțul meu, Dan Stoica, care de 18 ani deține o firmă de taximetrie cu trei mașini care se menține pe piața de profil cu stoicism și de curând a achiziționat și o limuzină.


Rep.: Care este cel mai frumos lucru, pe care l-ați învățat de la mama dumneavoastră?


J.S.: Să mă bucur de lucrurile simple, și să apreciez tot ce ne oferă Dumnezeu.

 


43382012_1160427197457637_6435138186652942336_n Rep.: Ce pasiuni aveți în timpul liber? 


J.S.: Îmi place dansul și sportul. Am practicat fitness ani de zile, am făcut o pauză din cauza unor probleme de sănătate, iar acum am revenit în sala de forță, unde mă simt grozav să dau în sac, până scot untul din el. Cred că sunt într-o formă bună, după două sarcini, și mă simt bine în pielea mea. Mai am un hobby, make – up- ul, motiv pentru care am absolvit un curs de machiaj profesional, și în timpul liber mai cochetez și cu asta. Ultima mea pasiune sunt călătoriile. Am vizitat Germania, Italia, Austria, Ungaria și urmează America și obligatoriu Mexic.


Rep. : În opinia dvs., cât de profesionalizat este, la ora actuală, statutul femeii de afaceri din domeniul vestimentar, în România?


J.S.: Sunt puține femei care reușesc să și facă un statut în această sferă de afaceri, dar, și care reușesc, sunt în general, femei puternice. Din păcate, încă la noi, misoginismul e în floare, și mulți continuă să creadă, că locul femeii este la cratiță, și că nu poate fi cu adevărat egală bărbaților, iar pentru mine, asta a fost mereu o provocare. Mulți ani, femeile au fost instruite să vorbească blând, și să poarte ruj. Acele zile s-au terminat. Femeile, în zilele noastre s-au emancipat, au aspirații profesionale, sunt creative, au personalitate, cariere și mă bucur, când întâlnesc femei, care refuză să se supună condițiilor unei societăți dominate de bărbați, criticând convențiile sociale și absurditatea acestora.
Admir toate femeile care și-au propus să demonstreze că inteligenţa, dar şi drepturile femeii nu sunt cu nimic mai prejos decât cele ale bărbatului. Apreciez doamnele, care demonstrează că pot fi și femei de carieră, şi mame cu doi, trei sau patru copiii. Avem astfel de exemple în design vestimentar, în sport, muzică, și în cultură.


Rep.: Dacă, Julianna Stoica ar avea puteri supreme, pentru scurt timp, care ar fi primele trei schimbări radicale, pe care le-ați aplica în Reghin?


I.L.S: Aș anula toate taxele și impozitele, aș face oamenii să fie mult mai buni, și cu frică de Dumnezeu, și nu aș mai lăsa pe nimeni să fie bolnav.


Rep: Care este cheia succesului pentru dvs.?


J.S: Originalitatea, sinceritatea și corectitudinea. Asta e cheia succesului pentru mine. Nu tinde să-ți faci prezența observată, ci încearcă să-ți faci absența simțită, și rezultatele încep să apară.


 

15036725_1296803260391540_6965123484524735765_nRep.: Când, și unde, vă simțiți cea mai fericită?


J.S.: Acasă, lângă soțul meu, și copii mei.


Rep.: Ce personaj istoric, admiră cel mai mult, Julianna Stoica ?


J.S.: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cunoscută pentru stilul său conservator în privința vestimentației, dar care a purtat de-a lungul domniei sale de peste 60 de ani, cu o eleganță deosebită, paltoane în toate culorile curcubeului. O admir pe Elisabeta a II-a pentru că a renunţat la tradiția coroniței din flori de portocal purtate la rochiile de mireasă regale din Anglia și a fost singura suverană care a îndrăznit să poarte în ziua nunții sale, o rochie  cu peste 10.000 de perle şi cristale brodate manual. Nu ai cum să nu o admiri e o femeie extrem de cochetă și azi la 92 de ani.


Rep.: Da-ți mi trei motive, care vă determină să credeți în Dumnezeu?


J.S.: Dacă, nu ar fi vrut Dumnezeu să fiu eu azi aici, nu aș fi existat. Dacă, nu era Dumnezeu, nu aș fi avut azi un soț, și doi copii, și în al treilea rând, dacă, nu credeam în Dumnezeu, nu m-aș mai fi trezit după o operație de colecist, foarte complicată, fiindcă nu mi se mai oxigena creierul și am fost la un pas de a părăsi această lume. Nu există doar trei motive. Motive sunt infinite. Tocmai de aceea, în viața mea, nimic nu se face fără Dumnezeu.


viselenuautermenlimita.ro 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *