LA EDIŢIA A 10-A CERCUL DE DONATORI MUREŞ CAUTĂ PROIECTE COMUNITARE CARE MERITĂ FINANŢATE !

0

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Fundația Comunitară Mureș în curând se lansează ediția a 10-a a Cercului de Donatori Mureș iar organizațiile interesate pot înscrie în cadrul cercului o inițiativă locală care să aibă impact în Târgu Mureș și împrejurimile sale, și care face viața mai bună comunității – fie că este vorba de o inițiativă individuală, de un subproiect în cadrul unui proiect mai mare, de o organizație cu experiență sau de un grup informal entuziast. Data limită de înscriere a proiectelor este duminică, 6 februarie 2022, 23:59 iar evenimentul va avea loc pe 30 martie la Palatul Culturii.  

Cercul de Donatori Târgu Mureș este o inițiativă care funcționează de mai bine de 6 ani, creată de Fundația Comunitară Mureș, după modelul campaniilor de strângere de fonduri americane și britanice.

Cercul de Donatori este o comunitate de susținători locali al cărei scop este de a încuraja și sprijini inițiativele din oraș și din împrejurimi, prin colectarea directă de fonduri. Scopul Cercului de Donatori este de a aduce laolaltă inițiatorii unor proiecte comunitare selectate de echipa Fundației Comunitare Mureș pentru finanțare și susținătorii locali care să le sprijine financiar. Prin Cercul de Donatori se va oferi finanțare pentru 3 proiecte selectate.

Primul nostru Cerc de Donatori, cel din 2015, a fost urmat de alte 8 evenimente de succes, care au contribuit la realizarea unor proiecte locale interesante și au atras atât persoane fizice, cât și întreprinderi/organizații ca susținători.

Rezultatele a 6 ani de muncă comunitară măsurate în cifre:

9 ediții ale Cercului de Donatori Târgu Mureș;

Peste 350 de donatori care au făcut peste 500 de donații;

În total, am sprijinit 27 de proiecte ale 23 de organizații din Târgu Mureș și din județul Mureș;

138133 RON granturi plătite.

 ACUM, SUNTEM DIN NOU ÎN CĂUTARE DE PROIECTE!

Organizațiile pot înscrie la cel de-al 10-lea Cerc de Donatori cu o inițiativă locală care să aibă impact în Târgu Mureș și împrejurimile sale, și care face viața mai bună comunității – fie că este vorba de o inițiativă individuală, de un subproiect în cadrul unui proiect mai mare, de o organizație cu experiență sau de un grup informal entuziast – principala este dorința de a face ceva pentru comunitatea în care trăim.

„Prin intermediul celui de-al 9-lea Cerc de Donatori, care a avut loc anul trecut pe 8 decembrie, am reușit să sprijinim Asociația Divers cu finanțarea unui proiect adresat persoanele cu dureri de spate, Asociația Pando pentru plantarea de copaci și Asociația Art Equest, fiecare dintre acestea susținând o inițiativă importantă: https://www.fcmures.org/cerc-de-donatori. Față de ultima ediție, vrem să mergem puțin mai departe și să acceptăm proiecte care caută finanțări între 7500-10000 RON.” a precizat în cadrul comunicatului coordonatorul proiectului Pálffy Zsófia.


About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *