Antoniu Rusu Vasile este un reghinean fermecător care a început de timpuriu să cânte în strana bisericii şi apoi să cocheteze cu muzica populară şi romanţele, cu sprijinul directorului Casei de Cultură ,,Eugen Nicoară”, Ioan Conţiu, care i-a anticipat potenţialul. La 16 ani a participat la etapa națională, ediţia din 2005, a festivalului ,,Flori de pe Mureş”, organizată de Casa de Cultură a Tineretului ,,George Enescu”, unde a debutat cu celebra melodie ,,Toată lumea are un dor”, a solistului Ionuţ Fulea şi cu o doină, pe care am învăţat-o de la bunicul său din satul Caşva, intitulată ,,Din poiană de la boi”. A obținut o mențiune din partea juriului și apoi a continuat să cânte în paralel atât muzica bisericească cât şi operetă. În 16 noiembrie Antoniu a împlinit 28 de ani, a studiat timp de 8 ani pianul, este absolvent de teologie şi este cunoscut de reghineni ca solistul fără fițe care cânta din plăcere la toate evenimentele unde era solicitat. În ciuda staturii impunătoare: 1,95 cm şi 100 de kg, este un tânăr extrem de spiritual, volubil, deschis la suflet şi la dialog. Antoniu este căsătorit din 14 august 2014 cu Alina Rusu, asistent manager la Euro Narcis și locuiește în Sângeorgiul de Mureș.
A avut apariţii pe scena ,,Zilelor Reghinene” şi la festivalurile de tradițiii şi obiceiuri populare ,,Festivalul Văii Mureşului” şi ,,Festivalul Văii Gurghiului”. A concurat în festivalul de folclor ,,Mioriţa”, din Topliţa, cu melodia, compoziţie proprie „Hai mândră, joacă jocul”. A participat la etapa din 2006 a concursului „Moştenitorii”, organizat de emisiunea ,,Tezaur folcloric” de la Televiziunea Română, clasându-se pe locul IV. A concertat alături de Marcel Pavel, Marcel Crăciunescu şi Doru Pop în 7 martie 2014, la Casa de Cultură ,,Eugen Nicoară” într-un spectacol extraordinar, dedicat ,,Zilei Internaţionale a Femeilor”. Antoniu este dirijorul corului parohiei ,,Sfântul Gheorghe”, din municipiu, format din 30 de enoriaşi și în paralel slujește și la Catedrala ortodoxă ,,Înălțarea Domnului”, din Târgu-Mureș. Sub bagheta reghineanului, corul a avut mai multe ieşiri în public, printre care amintim: concertul de colinde ,,Lerui Mărului”, concertul de colinde ,,Festivalul iernii, 2012”, la Casa de Cultură ,,Eugen Nicoară” sau la Concertul de Muzică Religioasă “Lumină Lină din Lumină”, organizat de Casa de Cultură a Tineretului ,,George Enescu”, în 25 aprilie 2013.
Site-ul ,,viselenuautermenlimita.ro” îi urează, ,,Visele de azi să devină realitate, speranțele de mâine împliniri, orice cădere un pas înainte și gândul bun să te însoțească mereu”. La mulți ani!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *