LA MULŢI ANI DOAMNEI ÎNVĂŢĂTOARE VALERIA CÂRJE !

0

Site-ul „viselenuautermenlimita.ro” o felicită pe doamna învăţătoare Valeria Cârje, pentru modul exemplar în care de 40 de ani slujeşte învăţământul românesc și care azi, 27 ianuarie, și-a mai adăugat ,,o floare” la buchetul vieții. Cu acest prilej „Doamna învăţătoare vă dorim ceea ce e frumos în visele dumneavoastră să devină realitate, iar ceea ce e impecabil în gândul dumneavoastră să completeze acele vise!”. 

S-a născut în 27 ianuarie 1961, în comuna Chiheru de Jos, în familia vânătorului Gavril Pop şi al Carolinei, Nina lui Văluc cum era numită în sat.

Clasele primare şi cele gimnaziale le-a urmat în satul natal.

A absolvit Liceul Pedagogic din Tîrgu-Mureş, după care a intrat în învăţământ ca profesor de Limba Română, suplinitor în satul Urisiul de Sus.

Din anul 1982 până în 1990 şi-a desfăşurat activitatea la catedra Şcolii Generale din Chiheru de Jos. 

În 1990 s-a transferat la Reghin la Şcoala Generală Nr.3, azi Liceul Tehnologic „Petru Maior” unde predă şi azi. Învăţătoarea a încercat întotdeauna să ducă elevii în excursii la casele memoriale ale celor mai importanţi poeţi şi scriitori ai Poporului Român, începând de la Mihai Eminescu, Ion Creangă, Liviu Rebreanu până la George Coşbuc sau Mihail Sadoveanu, pentru a cunoaşte literatura şi poezia la ea acasă.

De-a lungul carierei didactice învăţătoarea a parcurs toate gradele didactice, şi-a completat studiile, a obţinut titlul de profesor în învăţământul primar, a participat la o mulţime de module de perfecţionare şi este la curent cu toate noutăţile în materie de învăţământ primar. De-a lungul carierei sale didactice a format 10 generaţii de elevi, o parte din aceştia ajunşi azi oameni respectaţi în societate, ingineri, silvicultori, farmacişti, doctori şi chiar judecători.

În viaţa personală, Valeria este căsătorită din anul 1981 cu profesorul de chimie-fizică Victor Cârje, împreună având doi copii. Fiica Anca este absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu-Mureş şi asistent doctor la aceaşi universitate. Băiatul, Horia Adrian, absolvent al Facultăţii de Inginerie Energetică din cadrul Universităţii „Petru Maior” din Tîrgu-Mureş.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *