Un gentelman al business-ului mureșean, care s-a ferit întotdeauna de mândrie și care, oricât de mult a evoluat profesional, și-a cunoscut limitele și nu a suferit niciodată de așa- zisul ,,delir de grandoare”, a împlinit azi o respectabila vârstă. Diplomatul economist Vasile Pop are un bilanț al vieții impresionant, a împlinit 73 de ani de viață, 50 de ani de când este economist, 28 de ani de când activează în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Mureș, din care 17 ani pe funcția de președinte, și 2 ani de când are și calitatea de vicepreședinte în Cadrul Camerei de Comerț a României, unde experiența sa își spune cuvântul extrem de des. 

    Documentele vremii îl descriu pe Vasile Pop, (botezat cu un singur prenume după numele bunicului său) ca un elev model, care a absolvit clasele primare în satul natal Cașva, cu rezultate excelente la învățătură. Într-un sat mic de pe Valea Gurghiului un școlar pasionat de matematică și literatură obținea pe  29 iunie 1957 premiul I la învățătură, și primea cadou cartea ,,Casa în care înveți”, scrisă de Evghenie Mar. Copilul acela în vârstă de 11 ani care se dovedea că este înzestrat cu o inteligență matematico-logică mai rar întâlnită, dornic de învăţătură şi hotărât să își facă un rost în viață avea să ajungă 45 de ani mai târziu președintele Camerei de Comerț și Industrie al județului Mureș.

     În urmă cu 50 de ani, proaspătul absolvent al Universităţii ,,Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, secţia finanţe-credit, specializare diplomat-economist, bătea la porțile afirmării, ca economist-stagiar la IRUM Reghin. Fiind un tânăr cu aspirații înalte și cu un simț practic foarte dezvoltat după un an a ajuns în urma unui concurs, la Direcţia Teritorială de Control şi Revizie Mureş, în funcţia de inspector financiar, unde timp de doi ani a răspuns de judeţele Mureş şi Harghita. Din 1972 până în 1976, a îndeplinit funcţia de şef birou în cadrul Intreprinderii de Reţele Electrice Mureş. Următorii 11 ani, până în 1991, a muncit în cadrul Trustului de Construcţii Montaj Mureş, fiind contabil şef la Grupul de şantiere nr. 1 Tîrgu-Mureş, şi ca director comercial la Grupul de şantiere instalaţii nr. 6, care aveau 8000 de angajați.

     În același an 1991,  a ajuns vicepreședinte în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Mureș, unde a activat până în anul 2002, când a fost ales președinte al C.C.I. Mureș. În prezent diplomatul se află la cel de al patrulea mandat, valid până în anul 2020. 

    Vasile Pop are un „currículum vitae” impresionant, care dovedește că dincolo de muncă, multe sacrificii și o tărie de caracter incredibilă (de a prelua răspunderea şi conducerea în etapele de evoluție profesională în care a fost solicitat de-a lungul vieții) i-au adus înțelepciune în rezolvarea celor mai dificile probleme, şi cel mai important lucru i-au adus descoperirea independenţei adevărate. Așa a reușit  să stea pe picioarele proprii şi să permită personalității sale să se manifeste şi să se dezvolte. Puterea personalităţii economistului Vasile Pop, atât fizică cât şi psihică, se pot intui în toate realizările sale, și în maniera sa originală de a conduce misiunile diplomatice din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Mureș, pe care o conduce cu tact și diplomație de 17 ani. 

Site-ul „visurilenuautermenlimita.com”  îi urează sărbătoritului: să se bucure de o viaţă lungă, de o stare de sănătate excelentă, și să aibă mulți ani plini de împliniri alături de cei dragi! 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *