LA MULŢI ANI, DOMNULE DOCTOR, PETRU BORŞA !

0
S-a născut pe 5 octombrie 1967 la Reghin, a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară la Cluj, promoţia 1993 şi 1996 a semnat un angajament pe viaţă, faţă de animale când a deschis prima farmacie veterinară împreună cu un partener de afaceri.
După 26 de ani în slujba animalelor sub umbrela S.C. PROVET COM SRL, despre Dr.-ul Petru Borşa, cu siguranţă putem spune că face parte din categoria acelor slujitori ai medicinei veterinare, care ridică această profesie la rang de performanţă.
La un moment dat i-am spus sărbătoritului „Mi se pare incredibil faptul că aţi avut un vis pe care l-aţi împlinit, vis ce continuă şi după 20 de ani fiindcă aţi reuşit să transformaţi pasiunea pentru animale într-o afacere şi un mod de viaţă, dar privind în urmă, cât de greu a fost ?
Doctorul mi-a răspuns foarte sincer : Foarte greu. Sigur, asta o spune orice om de afaceri, care a rezistat peste 20 de ani pe piaţă. Sigur nu a fost uşor. Dacă îmi aduc aminte că am început cu un spaţiu închiriat, credit bancar şi lipsa de încredere, faţă de distribuitorii care ne aduceau marfa. Dar eu avut un avantaj, legat de experienţă, pentru că am venit în mediul privat, după ce lucrasem timp de 3 ani la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor din Reghin. Când am intrat în această afacere, lucram încă în două locuri, în firmă şi la fermă, dar după 3 luni, mi-am dat seama că nu poţi face două lucruri la fel de bine în acelaşi timp. Am lucrat timp de 6 ani, până am reuşit să am primul angajat, şi am lucrat zi de zi, de luni până sâmbătă. Am fost medic, vânzător, contabil şi femeie de servici. Ulterior am mai deschis un punct de lucru, şi bineînţeles că azi, după 20 de ani, pe cont propriu, am ajuns la un alt nivel, mi-am permis să am angajaţi, mi-am format o clientelă serioasă şi un alt statut în societate. Adevărul este că, nimeni nu are timp să te înveţe cum să faci bani din pasiunile tale. Eu am învăţat singur pe pielea mea. Dar vreau să fiu bine înţeles, o farmacie veterinară este o afacere foarte grea, pentru că, la noi în primul rând este vorba de ştiinţă şi apoi de comerţ.
Acum toată lumea îşi doreşte să se îmbogăţească peste noapte, dar să ştiţi că pentru a reuşi să pui pe picioare o afacere, trebuie să fii mereu în pas cu cerinţele pieţei, să perseverezi, şi să crezi în ea. Să nu spui niciodată că, nu se poate să nu meargă. Azi îmi permit să vorbesc aşa, pentru că, pasiunea mea s-a transformat într-o afacere şi într-un mod de viaţă, care pentru mulţi, pare doar o utopie”.
„La mulţi ani!” domnule Borşa plini de reuşite profesionale împletite cu sănătate, armonie şi fericire ! Să vă bucuraţi de această vârstă frumoasă, iar realizările dvs. să crească tot mai mult pentru a vă răsplăti tot efortul depus în ultimi 26 de ani pentru a împlini un vis atât de nobil din dragoste pentru animale !
A consemnat Matei R. Mihai

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *