LA MULȚI ANI, DOMNULE MAIOR MIRCEA FITCAL !

0

 

Marți, 22 octombrie a.c., maiorul în rezervă Fitcal Mircea,și-a aniversat ziua de naștere. Sărbătoritul este consilier din anul 2010 în conducerea C.A.R.P. ,,Elena Cuza” din Bârlad, în perioada  1983- 1995 a fost căpitan în cadrul Unității Militare UM 01577 Mociar, Reghin și și-a încheiat cariera militară la U.M. 01458 Bârlad pe funcția de comandant și șef al Comenduirii Garnizoanei. 

Site-ul ”viselenuautermenlimita.ro” se alătură familiei, prietenilor, colegilor și tuturor celor care doresc să-i transmită, la ceas aniversar, cele mai curate gânduri și cele mai sincere urări de sănătate, fericire, împliniri, succese nenumărate pe plan profesional,  și în orice alt domeniu al vieții. La mulți ani fericiți!

De numele aniversatului se mai leagă totodată mai multe cărți dintre care amintim ,,Omagiu eoilor județului Vaslui” o lucrare extrem de valoroasă pe care a scris-o  împreună cu Colonelul (rtg.) Constantin Chiper și Magistratul pensionar Nicolaie Mihai, apărută la Editura Sfera din Bârlad în anul 2016. Vorbim despre istoria eroică a unui județ, un eșantion de istorie pentru un eșantion de țară, dar prin multitudinea de date și analize, prin modul în care este scrisă, are putere generalizatoare. O carte care ne arată că județul Vaslui este special prin excepția oamenilor săi, care au făcut istorie și au semnat-o cu sângele lor. Exemplul poate cel mai elocvent este poezia „Sergentul” scrisă de Vasile Alecsandri la Mircești în 1877: 

,,Pe drumul de costişe ce duce la Vaslui


Venea un om, cu jale zicând în gândul lui:


„Mai lungă-mi pare calea acum la-ntors acasă…


Aş vrea să zbor, şi rana din pulpă nu mă lasă! „


Şi bietul om, slab, palid, având sumanul rupt


Şi o cămaşă ruptă bucăţi pe dedesupt,


Păşea trăgând piciorul încet, dar pe-a lui faţă

Zbura ca o lumină de glorie mareaţă,


Şi-n ochii lui de vultur adânci, vioi şi mari


Treceau lucioase umbre de eroi legendari.

 

Opinca-i era spartă, căciula desfundată,


Dar fruntea lui de raze părea încoronată.


Calică-i era haina, dar străluceau pe ea

Şi crucea „Sfântul Gheorghe” ş-a „României Stea”.

Sigla VNATL

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *