Calde urări aniversare, în zi de naştere, domnului Marcel Naste, pictor, director al Casei de Cultură a Studenţilor din Târgu-Mureş, profesor de educaţie plastică, fost inspector cultural, fost consilier la Direcţia Judeţeană pentru Cultura şi Patrimoniul Naţional Mureş şi director al Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu” din Reghin. 

Atâta timp cât va exista artă şi cultură, atâta timp cât vor exista oameni care să guste sensibilitatea, în prim plan se va afla şi Marcel Naste pe baricadele creaţiei militând pentru dreptul de afirmare al tuturor care au talent, voinţă, perseverenţă şi ambiţie pentru performanţă.

Nu ştiu dacă sunt mulţi sau puţini cei care pot decodifica mesajele subliminale ale artei sale dar sărăbătoritul îşi asumă toate lucrările sale dezvăluindu-se contemporanilor prin trăire și culoare, exprimând, în diferite tehnici, persoana și învățătura Domnului nostru Iisus Hristos, viețile sfinților, dar și strălucirea Bisericii triumfătoare. Sărbătoritul e compozitorul magic al unor pânze care redau tezaurul de credință, înfățișat teofanic și catehetic, într-un chip mereu nou, potrivit personalității și pregătirii sale în contextul cultural în care trăim.

Ca şi director chiar dacă îşi desfăşoară activitatea probabil în singurul oraş din lume care a o Casă de Cultură a Tineretului fără o sală de spectacole, Marcel Naste e optimist că poate schimba multe nereguli şi că poate împărtăşi bucurii prin noi concepte artistice. Funcţia pe care o ocupă e o mare şansă dar şi o imensă răspundere pentru viitorul cultural al studenţilor din Târgu-Mureş. Îi dorim să îşi păstreze tenacitatea, profesionalismul, rafinamentul şi spiritul genuin care l-au caracterizat toată viaţa şi să păstreze un echilibru între rigoare şi discernământ, politeţe şi autenticitate pentru a putea să se distingă în acţiuni culturale de amploare şi calitate, dedicate studenţilor mureşeni.

Sursa foto: Facebook Naste Marcel, 17 iunie 2020

 

Sursa foto: Facebook Naste Marcel, 22 februarie 2021

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *