Untitled 3Azi, consilierul local, om de afaceri şi colecţionar de ceasuri, Rus Dan Dorul îşi serbează ziua de naştere. Sărbătoritul  face parte din galeria sufletelor frumoase ale Reghinului, care în  anul 2020 a înregistrat un bilanţ unic în viaţa sa.

A împlinit 53 de ani de viaţă, a bifat 35 de ani de când este angajat în câmpul muncii, a sărbătorit „Nunta de Perle” (30 de ani căsnicie) alături de grefiera Rodica Maria Rusu. Fiul său cel mic Dorian a împlinit 18 ani, şi tot anul acesta, Rus Dan Dorul va deveni bunic din partea fiului cel mare Sergiu care este deja un pion important în cadrul firmei familiei Rus. 

Cu acest prilej, redacţia „viselenuautermenlimita.ro” îi urează carismaticului sărbătorit, sănătate, putere de muncă şi tradiţionalul „La mulţi ani!”.

 


Întrebat cum ar defini cei 53 de ani de viaţă, sărbătoritul a declarat foarte jovial: „Am trăit miracole, şi nu ştiu ce am făcut ca să le merit. Am cunoscut oameni pe lângă care nici nu visam să stau. Am deţinut funcţii publice importante şi de 16 ani sunt participant pe scena politică și administrativă a Reghinului, în calitate de consilier local şi judeţean am votat proiecte de hotărâre pentru dezvoltarea Reghinului şi a judeţului Mureş şi m-am implicat în rezolvarea problemelor comunităţii. Ca antreprenor am creat locuri de muncă, ca om, am fost fericit, am plans, m-am bucurat. Am trăit. Acum încerc să fiu complet străin de vanitate şi de orice alt sentiment meschin, să îmi dau cât mai puţină importanţă proprie şi proprilor mele griji, şi să fac cât mai mult pentru comunitatea din care provin”.  

Rus Dan Doru si cei doi baieti ai sai Razvan si Dorian
Instantaneu de familie sărbătoritul şi cei doi băieti ai săi Sergiu şi Dorian un tată protector şi omul priomordial pentru fiii săi

Cine este Rus Dan Dorul  ?


S-a născut pe 25 iunie 1967 la Reghin, aşa cum obişnuieşte să spună, fiind unul dintre produsele apărute în urma Decretului din 1966 dat de Nicolae Ceauşescu prin care se interzicea avorturile în România.

A absolvit Liceul Industrial Nr. 1 din Reghin, promoţia 1985.

 În anul 1990 pe 9 iunie, s-a căsătorit cu Rodica Maria Biro, grefier în cadrul Judecătoriei Reghin.

În anul 1991 a absolvit Facultatea de Inginerie Tehnologia Construcţiilor de Maşini din cadrul Universităţii „Petru Maior”, şi a devenit cel mai tanăr preşedinte de coperativă din judeţ, în cadrul Carton Serv din Tîrgu-Mureş.

În anul 2000 s-a privatizat, şi a înfiinţat Societatea Comercială „S.C. Rupack S.R.L.”, o firmă cu capital privat 100% românesc, având principalul obiect de activitate producerea de ambalaje din carton.

În anul 2004,  în paralel cu afacerea sa a fost ales şi consilier local.

În anul 2005, în spiritul şi obiectivele tradiţionale ale Asociației Transilvane pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, (înfiinţată în 1861 la Sibiu), Despărţământul Reghin al ASTREI, şi-a reorganizat activitatea. La prima Adunare, din 4 august 2005, Rus Dan Dorul împreună cu alţi cetăţeni de marcă a Reghinului a devenit membru fondator, şi a fost ales unul dintre vicepreşedinţii asociaţiei, în mandatul preşedintelui Marin Şara.

În iarna anului 2008 l-a sprijinit financiar pe centenarul Vasile Luca, care la 100 de ani, nu mai avea bani pentru lemne de foc, ca să supravieţuiască încă o iarnă.

Începând cu anul 2008, societatea „S.C. Rupack S.R.L.” a devenit unitate protejată conform Legii 448/2006. Odată cu primirea acestui statut, firma sărbătoritului și-a îmbogățit oferta cu un obiect de activitate, adică producerea și comercializarea echipamentelor de lucru și de protecție. Societatea era singura unitate protejată din municipiul Reghin, și 66% din numărul de angajați erau persoane cu handicap, respectiv nevăzători.  Motivul  ? Datorită faptului că în zona Reghinului existau aproximativ 1.400 de persoane cu handicap, cărora nimeni nu le ofera locuri de muncă, Rus Dan Dorul a decis să le întindă o mână de ajutor şi persoanelor defavorizate.

În acelaşi an, sărbătoritul a obţinut al doilea mandat de consilier local şi a fost desemnat unul din cei 5 juraţi ai  Spectacolului de Divertisment şi Comunicare „O ŞUETĂ ÎNTRE PRIETENI” moderat de Sorina Bloj în calitate de director al Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu” şi Matei Robert în calitate de jurnalist şi solist al formaţiei Krisowelony. 

În anul 2009 a fost numit, pentru o scurtă perioadă directorul Oficiului Prefectural Reghin, în mandatul Prefectului Marius Paşcan şi apoi manager la Compania AQUASERV, sucursala Reghin. Principalul obiect de activitate al companiei Aquaserv unde a răspuns de asigurarea serviciilor publice de alimentare cu apă potabilă şi canalizare.

Fiind mereu cu un pas înainte în gestionarea cartoanelor, parolist în orice gen de relaţii și idealist în aspirații, administratorul Rus Dan Dorul a fost premiat în anul 2010 de Trustul de Presă ,,Ambasador” pentru etica profesională şi sclipirea de strateg în domeniul afacerilor.


RDD VNATL

În anul 2011 S.C. RUPACK S.R.L. s-a clasat pe locul I în Top Afaceri România realizat pe microintreprinderile din judeţul Mureş cu activitate în fabricarea de hârtie şi a produselor din hârtie. 

În data de 10 iunie 2012 sărbătoritul a candidat la funcţia de primar al municipiului Reghin, din partea APM, iar pe data de 27 octombrie a aceluiaşi an, a devenit membru fondator al Clubului Rotary din municipiul Reghin fiind selectat de preşedintele fondator al clubului Mircea Oltean. La festivitatea de chartare a primului „Club Rotary” din municipiul Reghin a fost prezent şi Radu Popescu, Guvernatorul Rotary District 2241 România şi Republica Moldova. 

În anul 2013 Rus Dan Dorul a ajuns consilier judeţean. 

În anul 2016, a fost ales pentru a treia oară consilier în Consiliul Local al Municipiului Reghin.

În anul 2018, firma reghineanului a obţinut „Certificatul de Firmă de Încredere” pentru al doilea an consecutiv.

În luna februarie a anului 2019 „S.C. Rupack S.R.L.” şi-a schimbat sediul din strada Viilor nr. 80 pe strada Apalinei nr. 67 B.

În anul 2020 societatea administrată de antreprenorul Rus Dan Dorul,  marchează 20 de ani de activitate pe piața românească și pe piața europeană din Italia, Olanda şi Germania, fiind singura firmă de profil din zona Reghin axată pe producerea și comercializarea ambalajelor de carton ondulat. În cei 20 de ani de activitate, pentru a fi competitiv omul de afaceri a realizat investiţii în tehnologie, suport logistic, și mijloace de transport, în valoare de aproximativ 400.000 euro.

Rus Dan Dorul a fost mereu un om empatic, receptiv şi original a cărui succes a fost legat de faptul că a fost un bun cunoscător al mediului din care a făcut parte şi a avut un simţ practic foarte dezvoltat. Concepţia lui despre viaţă, acţiunile caritabile în care s-a implicat şi convingerile sale politice au făcut de-a lungul anilor obiectul mai multor apariţii televizate, şi interviuri în presă în : Săptămanalul „Ziarul de Mureş”, Cotidianul „Zi de Zi”, suplimentul acestuia („Ziarul de Politică şi Administraţie”), ziarul „Punctul”, publicaţia „Glasul Văilor”, sau revistele „Ambasador” şi „Reghinul Nostru”. 

Sigla VNATL

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *