Site-ul viselenuautermenlimita.ro îi ureză un călduros ,,La mulți ani! mult succes în carieră și în viață” seducătorului actor și regizor și director de teatru Liviu Pancu. Poate vi-l mai amintiți din filmul ,,Cine are dreptate ?” regizat în 1990 de Alexandru Tatos unde actorul interpreta rolul tânărului operator Lică Tuțea din a cărui cauză s-a creat o avarie la un mare Combinat de pe malul Dunării și care necesita o anchetă din partea Ministerului de resort.
            Sărbătoritul s-a născut la 5 mai 1968 la Roman, în  județul Neamț. E absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie Ion Luca Caragiale din București secția actorie promoția 1991 și al Universității de Artă Teatrală din Tîrgu-Mureș secția regie de teatru promoția 2006. Liviu Pancu este director-fondator al Teatrului Scena din Cetatea Medievală Tîrgu-Mureș.

Liviu Pancu un cavaler lup în Sighișoara Medievală și alături de jurnalistul Robert Matei pe Valea Mureșului la o șuetă despre cât de greu este să fii cavaler în zilele noastre

        Între timp Liviu Pancu a jucat în aproape 10 filme, a jucat în peste 40 de piese de teatru și făcut regie artistică și mișcare scenică la peste 60 de piese de teatru.  Însă actorul a devenit un brand al județului Mureș după ce a înființat Ordinului Cavalerilor Lup. Totul a pornit din pasiunea pentru artă şi actul teatral, care a fost exercitat la început la un mic festival pus în scena de „Casta lupilor consumatori de artă”, un grup de profesori şi studenţi de la teatru din Bucureştiul anilor 90. Fenomenul cavalerilor a luat amploare în timp, odată cu acumularea de experienţă pentru Liviu Pancu în cadrul festivalurilor medievale şi în calitatea sa de director al Festivalului Medieval de la Sighişoara. Acesta a fost înnobilat la rangul de cavaler de către Ordinul Cavalerilor de Mediaş şi astfel a putut pune bazele Ordinului Cavalerilor Lup.
           A fost actor şi colaborator la Teatrul Odeon (1991–1993), Teatrul Naţional Bucureşti, Trupa de Dans Contemporan Orion (1991–1992), Teatrul L. S. Bulandra (1993–1995), Teatrul Mic (1996–1997), Teatrul Ion Creangă (1994–1997), Teatrul Excelsior (1997–1998), Green Hours, Teatrul Luni (1996–1998), Teatrul Naţional Târgu-Mureş, actor/regizor artistic (1998–prezent) și la Teatrul Scena din anul 2001până în prezent.
            Azi Liviu nu mai are nevoie de nici o prezentare a fost director artistic la MedievArtFest Tîrgu-Mureș 2008, MedievArtFest Alba Iulia 2009, MedievArtFest Dumbrăveni, MedievArtFest Ardud, MedievArtFest Tirgu-Neamț, UmorScena și Festivalul Național Studențesc de Satiră din Tîrgu Mureș și nu în ultimul rând la Festivalul Sighișoara Medievală 7 ediții. Are carismă, talent, este telegenic, a jucat în reclame tv la Dialog, Ursus, Connex, Orange și Vox Tel și nu în ultimul rând este actor și regizor la Teatrul Național din Târgu-Mureș.
Succes în carieră pe toată linia!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *