LA MULȚI ANI, LUCA IOAN ,,Viața are gust și la 44 de ani”!

0

       Site-ul ,,viselenuautermenlimita.ro”  îi urează ,,La mulți ani și tot ce merită în viață un bărbat adevărat!”, nonconformistului Luca Ioan, colecționar și căutător de comori care azi a împlinit 44 de ani, vârsta la care psihologii spun că se face ,,tranziția de la mijlocul vieții”. 

      Datorită etichetei de ,,rebel fără cauză” care i s-a pus de societate de cele mai multe ori pe nedrept pentru modul în care și-a tatuat pielea sau pentru că nu a fost adeptul concepțiilor -clișeu și datorită modului său libertin în care și-a trăit viața puțini știu că sărbătoritul are o filosofie de viață simplă și complexă în același timp ,,Nu ești bogat până nu ai ceva ce banii nu pot cumpăra”!  

       Ioan Luca, zis Bormann până nu demult era cunoscut ca fiind cel mai mare colecționar de căști militare din oțel din județ și unul dintre cei mai fanatici pasionați de artefacte militare provenite din cele două Războaie Mondiale azi este un analist greu de contrazis când vine vorba de efectele și cauzele politico-militare care au provocat izbucnirea celor două războie mondiale și dacă ne referim la fragmentele comerciale ale istoriei României.

       În urmă cu zece ani am realizat cu el pentru cotidianul ,,Zi de Zi” interviul ,,E o rușine că Reghinul nu are un muzeu de istorie în anul 2007”, un articol în care critica autoritățile publice că nu sunt în stare să identifice o locație cu scop permanent pentru strângerea, păstrarea, cercetarea, punerea în valoare și expunerea obiectelor descoperite în ,,Ținutul Reghinului” care prezintă interes istoric și științific. 

   Apoi am realizat cu Luca Ioan două materiale inedite pentru ,,Ziarul de Mureș” unul în care reghineanul și-a exprimat indignarea față de autoritățile care au lăsat în paragină o serie de cimitire cu eroi din cel de-al Doilea Război Mondial și celălalt despre căpușele ucigașe, din specia Borellia, el fiind la un pas chiar de moarte după ce a fost mușcat de un astfel de artropod parazit.

    În 2012 am scris un reportaj senzațional ,,Căutătorii de comori – între mit și adevăr”, un interviu neconvențional  cu același Ioan Luca care i-a adus imaginea pe coperta revistei ,,Reghinul Nostru”, care s-a tipărit în 4.000 de exemplare. Povestea lui a fost prezentată pe scurt și la știri iar datorită impactului care l-a avut mesajul său au crescut atât vânzarea de detectoare de metale pe mai multe site-uri de specialitate cât și gradele de popularitate a acestui fenomen pe ,,termometrul” mai multor televiziuni locale.

     Anul trecut Luca Ioan a mai apărut încă odată în presa on-line abordând un alt subiect tabu, motociclismul și consecințele sale. Atunci reghineanul a făcut câteva comentarii pentru site-ul ,,viselenuautermenlimita.ro” la povestea tristă a prietenului său motociclist Lorant Pușcaș care și-a pierdut viața în 21 august 2016 în urma uni accident stupid. Articolul a înregistrat până în prezent aproape 18.000 de vizite și a rămas celebră replica reghineanului vis-a-vis de această pasiune. ,,În motociclism nu ajungi să îmbătrânești, pentru că ești ca un soldat din Legiunea Romană”.

     Întrebat cum își va sărbătorii ziua de naștere și ce își dorește de la viață la 44 de ani, sărbătoritul ne-a răspuns foarte jovial ,,Aștept acasă mai multe categorii de prietenii, foști colegi de sport alții motocicliști și nu în ultimul rând detectoriști și pasionați de arheologie. Va fi o întâlnire cu prieteni diferiți și totuși de care mă leagă amintiri extraordinare cu fiecare în parte și ne vom distra conform planului”.

     Sărbătoritul a mai precizat că este mulțumit cu tot ce a realizat până în prezent și nu are regrete majore. A mărturisit că cel mai mândru este de fetele sale pe care își dorește să le poată educa și purta la școli până vor fi pe cont propriu și realizate la casele lor. În rest ,,Cred că toate vin la timpul lor. Și greșelile și realizările sau bucuriile. Toate au un rol în viața noastră. De aceea nu mă mai revolt și i-au viața în piept așa cum este”, a precizat Ioan Luca.  


18528102_777756635718827_7497770961232988442_n - Copy
Asta e tot ce am la 44 de ani – a scris sărbătoritul pe contul său de socializare referindu-se la fiicele sale Tania și Alexandra !

     ,,Ce îmi doresc ? Un echilibru între sănătatea fizică și cea mentală în fața unor presiuni din partea acestui capitalism monstruos care dacă ar fi să îl citez pe Octav Bibere ,,a ajuns în faza în care avantajele lui sunt mai mult în teorie, iar dezavantajele, mai mult în practică”! Dacă ești un om cu înclinații filozofice înțelegi că în viață dacă vrei să fii împlinit trebuie să te mulțumești cu puțin și o spune asta un om care a trăit mereu pe nisipuri mișcătoare” a precizat în încheierea sărbătoritul.

  A consemnat Robert Matei

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *