LA MULȚI ANI, PĂRINTE PROTOPOP VALENTIN VÂRVA!

0

În zi aniversară, site-ul ,,viselenuautermenlimita.ro” îi urează ,,La Mulți Ani!, părintelui Valentin Vârva, protopop al Protopopiatului Reghin, și îi adresează cele mai sincere gânduri de fericire și împliniri spre bucuria celor dragi și apropiați…inspirație, iluminare cerească și bună rodire în apostolat. Cel de-al zecelea protopop ortodox din istoria Protopopiatului Reghin a împlinit astăzi frumoasa vârstă de 30 de ani dar în ciuda tinereții dă dovadă că este un filosof înnascut, preocupat cel mai mult de latura spirituală a vieții și care are întotdeauna curajul să nu cedeze în fața altor opinii, apărându-și credința.


La o analiză mai atentă a biografiei, protopopului Valentin Vârva am descoperit că sărbătoritul are cifra destinului: 7. S-a născut în data de 27 decembrie 1987, a absolvit Seminarul Teologic din Cluj-Napoca în anul 2007, a fost hirotonit preot în satul Comori unde parohia deținea 17 ha de teren agricol, a fost ales protopop de Reghin după 7 luni de căutări și a fost numit pe funcție în 24 septembrie 2017 unde are în administrație 77 de parohii. Locuiește pe strada ”Petru Maior” nr. 27 iar astăzi, 27 decembrie 2017 la ora 17.00 a organizat în Casa de Cultură ,,Dr. Eugen Nicoară”, concertul de colinde ”Sara Crăciunului Nost” în colaborare cu Primăria Reghin la care au susținut recitaluri corurile parohiilor ortodoxe din municipiu: ,,Înălțarea Domnului” și ,,Sființii Apostoli Petru și Pavel”, Florin Vos și Andreea Morariu, Mihai și Gavril Vârva, interpreta de muzică populară ardelenească, Sava Negrean Brudașcu și inegalabilul taragotist Dumitru Fărcaș.


Specialiștii în numerologie spun că ,,Cifra 7 ca număr magic reprezintă momentul în care omul își depășeste condiția terestră și își poate îndrepta privirea către necunoscut, căutând perfecțiunea spirituală. Vorbește de profunzimea interioară de care ființa umană are nevoie pentru a putea pătrunde în tainele sufletului, de legătura sa cu universul. Se mai spune totodată că persoanele născute sub semnul acestei vibrații sunt inspirate și receptive….Profunzimea gândului, a intuiției și a spiritului îi distanțează de restul indivizilor …Sunt studioși si analitici, dispun de resurse și capacități mentale deosebite, de aceea interesul pentru acumularea continuă de noi cunoștințe se manifestă timpuriu. Au un spirit de observație foarte accentuat și o curiozitate ce nu cunoaște limite. Nu vor înceta niciodată să caute perfecțiunea, frumosul, adevărul și “de ce”-ul lucrurilor”. Iar în cazul părintelui Valentin Vârva toate aceste trăsături de caracter se potrivesc ca o mânușă. La mulți ani să ne trăiești, domnule protopop, că Reghinul de azi are atât de mare nevoie de oameni integri care să aibă demnitatea vocației profesionale care să respecte cultura și să promoveze valorile adevărate ale neamului românesc.


 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *