52706369_596577044191198_2817572638656823296_n

 

Vă mai amintiți de puștiul din Reghin care în 2010 ocupa locul întâi la Olimpiada de vioară din Gheorgheni, unde obţinea 99 din 100 de puncte posibile? Alexandru Florin Sava, azi împlinește 22 de ani și este student în anul III la Univeristatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția vioară.

Site-ul viselenuautermenlimita.ro îi urează: La mulți ani și mult succes în viitoarea carieră muzicală. Îți dorim tot ce e mai bun pe lumea asta și te așteptăm la Reghin ori de câte ori ai ocazia să ne încânți cu măiestria și talentul tău în cât mai multe concerte și spectacole.

 


Alexandru Florin Sava, a fost pasionat de muzica încă din copilărie, iar în timp, plăcerea de a asculta muzică s-a transformat în plăcerea de a cânta. Deşi pare un băiat firav la prima vedere, când pune mâna pe vioară, dovedește veleităţi de virtuos violonist. La 7 ani a început să studieze vioara la Școala de Muzică din Reghin cu profesoara Diana Stoica și la 14 ani a fost cooptat în orchestra Casei de Cultură ”Eugen Nicoară”, din Reghin, sub îndrumarea dirijorului Ioan Conţiu unde a avut o serie de prestații admirabile atât în țară cât și în străinătate începând din în Germania la Mainz și până în Franța la Bourg La Reine.


În paralel reghineanul și-a continuat pregătirea muzicală la Liceu de Arte din Târgu-Mureş unde a studiat vioara şi pianul la clasa profesorului Piroska Zoltan și după doi ani s-a mutat la București la Colegiul Național de Artă ,,Dinu Lipati” unde și-a dat atestatul din viața și opera marelui violonist George Enescu. La 19 ani a dat concurs de admitere la Univeristatea Națională de Muzică din București unde a fost admis la Facultatea de Interpretare Muzicală, secția vioară. Azi este un student cu mari perspective de viitor ajuns în anul III de studiu. Alex îl apreciază foarte mult pe violonistul rus Maxim Vengerov și după terminarea studilor universitare speră să ajungă un violonist și un dirijor de succes în America.  Succes și nu uita că visele nu au termen limită arcușul este la tine!  

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *