Povestea vieţii acestei femei este un miracol şi o lecţie despre cum să îmbătrâneşti frumos şi cum să-l slăveşti pe Dumnezeu în toate manifestările vieţii tale.
Distinsa doamnă Viorica Veţian este o călugăriţă greco-catolică care în anul 1938 a făcut un legământ cu Dumnezeu să ducă o viață religios-ascetică până la moarte şi în ciuda tuturor greutăţilor prin care a trecut în regimul comunist şi-a ţinut promisiunile şi jurămintele motiv pentru care Creatorul a binecuvântat-o cu viaţă lungă cu mintea limpede şi cu sufletul curat.
Pe 3 octombrie 2022, fosta călugăriţă Viorica Veţian a împlinit venerabila vârstă de 106 ani pe care a sărbătorit-o la Sighişoara în municipiul în care trăiesc în acest moment cele mai multe femei llongevive din judeţul Mureş. 
Sărbătorita a atins o vârstă de aur la care ajunge 1 din 560.000 de oameni.
Slăvit să fie Dumnezeu pentru dragostea care o are pentru această femeie minunată care în acest moment este posibil să fie cea mai vârstnică femeie în viaţă din România, după decesul super-centenarelor Margit Szemenyei din Caransebeş care s-a stins din viaţă în anul 2016 la vârsta de 108 ani şi Maria Ana Morariu, din Gherla, care s-a stins din viață în luna mai a anului 2020 la vârstă de 107 ani şi 10 luni.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *