Lorant Puskas a spus adio acestei lumi mult prea devreme!

0

 

Lory P

Doliu în lumea motocicliștilor din Reghin. Lorant Puskas, unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi bikeri din municipiu, şi-a pierdut viaţa în seara zilei de 21 august, într-un accident stupid, care s-a petrecut pe Valea Mureșului, pe DN 15, E578 la km 128 + 600. În comunicatul Poliției se specifică că motociclistul, pe fondul vitezei neadaptate, a acroșat din spate un vehicul cu tracțiune animală, nesemnalizat corespunzător condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Aluniș. În spatele reghineanului mai circulau alţi doi motociclişti prieteni cu Lorant care pentru a evita impactul, au sărit de pe vehicule și nu au suferit leziuni grave. Era aproape ora 21.00 și din spusele colegilor săi, se pare că Lorant a încercat să frăneze, după care un fum negru a învăluit zona. Încă se cercetează dacă motocilistul a sărit de pe motocicletă sau a fost proiectat în urma impactului. Cert este că aterizarea a fost violentă și asta o atestă urmele de pe motocicleta reghineanului, în partea dreaptă spate care au lovit partea stângă a căruței. În urma accidentului reghineanul a suferit o moarte violentă, partea dreaptă a motociclistului decedat fiind aproape complect distrusă, după ce a fost proiectat la 20 de metri pe contrasens. În schimb, cei doi copii minori, care se aflau în căruța pe care motociclistul a reușit să o evite de la un impact frontal, au scăpat cu viață, suferind răni minore. Motociclistul Răzvan Matei, unul dintre cei care a ajuns la 10 minute după accident, la fața locului povestește ce a văzut: „Când am ajuns la locul accidentului, Ionuț era pe jos plângea, Lorant era întubat și paramedicii de la Serviciul SMURD îi făceau respirație artificială și masaj cardio. A pierdut foarte mult sânge!. A apărut Lore, prietena lui Ionuț care a văzut motocicleta sub căruță, iar când l-a observat pe Lory, accidentat s-a pus în genunchi și ea și a început să plângă. Atunci i-am rugat pe cei de pe Salvare, să nu se oprească, să facă tot ce e omenește posibil să îl salveze și nu au renunțat i-au administrat șocuri și adrenalină, însă era prea târziu. Lory a închis ochii pentru totdeauna” declară Răzvan Matei unul dintre prietenii motociclistului.

Ultimul drum al motociclistului s-a oprit la Pietriș

Motociclistul se îndrepta cu prietenii săi, Ionuț și Radu, spre satul Andreneasa la un restaurant unde se întâlneau de obicei. Din păcate, pentru Lory a fost ultimul drum, un drum care s-a oprit brusc în localitatea Pietriș, (comuna Deda), unde s-a stins din viață cu trei săptămâni de a împlini 27 de ani. Reghineanul era angajat din 2007 al firmei Neon & Sign punct de lucru și desfacere al grupului Haid Internațional pentru Europa de Est. (firmă specializată în producția de material publicitar). Oamenii care l-au cunoscut sunt şocaţi de acest eveniment. Oamenii legii spun că pe numele celui care conducea căruța s-a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Cercetările în acest caz continuă pentru stabilirea exactă a circumstanțelor și a vinovaților. Trupul motociclistului a fost supus unei autopsii cu acordul familiei iar motocicleta acestuia a ajuns în expertiza Poliție pentru investigații. Pentru cei care i-au fost aproape lui Lorant Puskas, moartea sa este una şocantă. Cunoscuţii nu vor să accepte nici acum tragedia la care a fost supusă familia Pușkas.

 

LORY P 7

,,În motociclism nu ajungi să îmbătrânești, pentru că ești ca un soldat din Legiunea Romană,,

Luca Ioan (Bormann) motociclist și căutător de comori „L-am întâlnit și anul trecut și anul acesta la poalele Munților Harghita, la Vlăhița la a IV-a Întrunire Moto Caritativă și la Festivalul Rock care a avut loc în 23-26 iunie. Era un băiat modest și diplomat în același timp, deosebit în felul său care nu încerca să iasă în evidență deși avea multe calități. Lory conducea de 8 ani motociclete, dar din păcate, din ce am discutat și cu alți motocicliști și din țară și din străinătate, anul 2016 a fost un an sângeros pentru noi. Au murit mai mulți colegi de-ai noștri. România este o țară plină de neprevăzut, la noi dacă traversezi 100 de km prin mai multe sate și comune e un adevărat calvar pe două roți. Orice intrare într-o localitate rurală, devine o zonă crepusculară pentru un motociclist în trafic: vaci trase de lanț la ciurdă, câini vagabonzi, căruțe nesemnalizate, copii nesupravegheați. E un haos total. Dincolo de acest aspect e clar se va vorbi mult despre accident, se vor face tot felul de supoziții și de pronosticuri, dar eu spun că peste toate planează destinul fiecărui om. Lui Lory atâta i-a fost scris, nu are rost să vorbim despre cască de protecție, de echipament, viteză și alți factori. Peste toate tronează destinul și a lui a fost scris să se oprească aici. În motociclism nu ajungi să îmbătrânești, pentru că ești ca un soldat din Legiunea Romană”.

LORY P 2

Lorant a fost înmormântat cu vesta personalizată de motociclist

În 24 august la ora 12.00 familia, rudele, colegii de servici, prietenii și peste 100 de motocicliști din Reghin, Tîrgu-Mureș, Odorhei, Miercurea-Ciuc și Gheorgheni l-au condus pe ultimul drum pe Lory. Slujba de înmormântare a fost oficiată de preotul catolic din municipiu Elemer Szabolcs ajutat de cantorul Péter Madaras. ,,Nu te vom uita niciodată! Tu vei rămâne alături de noi atâta timp cât ne vom amintii de tine și acceptăm că ai avut un hobby! Așa cum obișnuia să o spună chiar Lory. ,,Aceiași pasiune, același vis, două roți, o cască și un drum întins spre cer,, a spus preotul în încheierea slujbei. De la funeralii nu au lipsit părinții, sora motociclistului, Sonia și cumnatul său Alex Man care locuiesc în Sibiu, oameni de televiziune, oameni de afaceri, medici, avocați, și zeci de cunoștințe. Tot ceremonialul înmormântării motociclistului a fost presărat cu o serie de lucruri inexplicabile. În prima seară de preveghi, în 22 august s-au petrecut două lucruri stranii, în timp ce trupul motociclistului a fost depus în capela din cimitirul catolic afară vântul sufla puternic și s-a oprit brusc la apariția tovarășilor motociliști care au venit să se reculeagă la catafalcul lui Lorant Puskas. Un alt lucru straniu care s-a întâmplat în aceeași seară la preveghi a fost legat de faptul că lumânarea din partea dreaptă a lui Lory a ars aproape în întregime în decurs de trei ore și jumătate în timp ce lumânarea din partea stângă abea mocnea. Înmormântarea a afectat emoțional asistența printre cei peste 200 de participanți la înmormântare au fost și trei cazuri de leșin în timp ce preotul a scăpat inexplicabil un pahar cu apă care s-a spart în zeci de cioburi.

LORY P 3
Înainte de a fi coborât în pământ trupul neînsuflețit al tânărului de 26 de ani doi tovarăși de drum ai reghineanului au așezat vesta personalizată cu numele motociclistului pe sicriul acestuia, care a fost îngropată odată cu Lory. Apoi la un semnal toți motocicliștii prezenți la funeralii și-au turat motoarele timp de 5 minute ca un ultim omagiu pentru motociclistul reghinean care iubea atât de mult acest zgomot. Peste 100 de bikeri cu motociclete noi sau old-timere, viu colorate sau cromate, cu forme clasice şi echipamente speciale au claxonat la plecare luându-și adio în stilul lor pe două roți de la un prieten pe care l-au respectat pentru felul să de a fi!Înainte de a se despărți unul dintre motociliști a declarat că în cel mai scurt timp vor realiza o petiție care o vor înainta la Guvernul României prin care vor cere să se adopte un proiect de lege care să interzică circulația autovehiculelor cu tracțiune animală de pe drumurile naționale. Pentru că altfel mulți alții tineri vor sfârși la fel ca și Lorant, vor muri degeaba pe șoselele României și vor lăsa în urma lor o serie de familii îndurerate cărora nimeni nu le va mai putea vreodată „deconta” suferința.


 

Cine a fost Lorant Puskas?


Lorant Puskas s-a născut în 13 septembrie 1989, în Reghin în familia lui Tibor și Mioara Puskas. A urmat cursurile gimnaziale în oraș, apoi a absolvit cursurile Liceului ,,Lucian Blaga,, profil filologie și și-a continuat desăvârșirea profesională în cadrul Universității Bioterra, unde a absolvit Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare specializându-se în securitatea și siguranța alimentară. Era pasionat de motociclism și avea permis de la 18 ani. Și-a cumpărat prima motocicletă la vârsta de 19 ani din economile sale. Când și-a pierdut viață în accidentul din 21 august conducea o motocicletă Yamaha R1 și culmea ironiei o fostă iubită a motociclistului a decedat în urmă cu doi într-un accident aproape similar pe Drumul Național 14, în localitatea Brăteiu. În timpul liber practica culturismul și jongla și cu artele marțiale, avea o condiție fizică de invidiat și un tonus excelent. Era cu moralul pe plus și era mândru că va devenii unchi *(din partea surorii sale Sonia care este însărcinată și așteaptă un copil), însă din păcate Lory nu a mai apucat să își cunoască viitorul nepoțel sau nepoțică. Un accident stupid i-a interupt firul vieții și i-a furat visele. La vârsta de 26 de ani și-a lăsat îndurerată familia, rudele, prietenii, cunoștiințele. Colegii motociclistului spun că este greu să vorbești la trecut despre Lorant Puskas, un om extraordinar, care răspundea la orice solicitare. Motociclistul nu refuza nici un prieten dacă îi cerea sprinjinul. A fost un rebel și un spirit liber. Pasiunea lui a fost mult mai mare decât frica de moarte, conducea de aproape 9 ani, avea experiență și înțelepciune și culmea, tovarășii lui de drum spun că nu era genul de motociclist care să își asume riscuri inutile de dragul distracției, dar atunci când Cel de Sus te cheamă la el…

Lorand 12

„Personal l-am întâlnit ultima oară în 22 septembrie 2015, la ziua de naștere a unei nepoate de a mele și am rămas cu imaginea lui, în gând așa cum era în aceea zi, plin de viață, cu zâmbetul pe buze. Avea carismă, era educat și dotat cu o inteligență mai rar întâlnită. Era un băiat care datorită sincerității și devotamentului de care dădea dovadă își câștiga foarte repede respectul celorlalți. Cu siguranță îl plăceau multe fete și ar fi meritat măcar una să îl cunoască așa cum a fost cu adevărat. Am văzut în el bunătate, stimă de sine și foarte mult bun simț! Dumnezeu să-i lumineze calea până la stele ! Sincere condoleanțe întregii familii și regrete eterne!”

Matei Robert Matei

LorY 15

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *