LUMINIŢA ODOBESCU : Suntem îngrijoraţi că securitatea globală în Marea Neagră s-a deteriorat

0

Comunitatea internaţională este îngrijorată privind deteriorarea situaţiei de securitate din Marea Neagră, regiune văzută de NATO ca fiind de importanţă strategică, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, la Bucharest Security Conference.

În ultimele patru luni, am fost martori ale atacurilor Rusiei în zona Mării Negre şi în apropiere. Au fost atacate şi porturile ucrainene de la Dunăre. Condamnăm cu fermitate aceste crime de război, care au dus la incidente pe teritoriul nostru naţional. Acest comportament agresiv al Rusiei creează noua postură a acestei ţări la Marea Neagră”, a afirmat Odobescu.
Ea a evidenţiat caracterul strategic al regiunii Mării Negre.
„Alianţa a luat măsuri imediate după ce fragmente de drone lansate de Rusia au căzut pe teritoriul nostru, acţiuni care au dovedit că NATO consideră Marea Neagră ca fiind de importanţă strategică şi care trebuie să continue în funcţie de evenimente. Descurajarea trebuie să prevaleze”, a transmis ministrul.
Potrivit Luminiţei Odobescu, „în Israel, teroriştii au atacat din nou, făcând crime îngrozitoare, (…) este o încercare de a complica peisajul securitar internaţional de securitate şi de a diviza comunitatea euroatlantică”.
Ea a făcut apel la unitatea aliaţilor şi la angajamentul statelor membre NATO faţă de valorile euroatlantice. „Nu avem altă opţiune”, a declarat ministrul Odobescu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *