MARCEL NASTE ÎNTR-O IPOSTAZĂ RARĂ !

0

Marcel Naste într-o ipostază rară ! Face parte din generaţia artiştilor de forţă ai Reghinului este un avangardist în artă care s-a remarcat în cultura locală şi judeţeană prin funcţiile pe care le-a deţinut prin vocaţia demnităţii profesionale, talent şi o sumedenie de aptitudini şi calități care îi oferă admirație şi încredere necondiționată în comunitate. Capacitățile sale excepționale au influențat în mod eficient mulţi tinerii din Reghin şi din judeţ să îşi îmbunătăţească talentele personale.

Este de formaţie teolog, specializat în crearea de artă bisericească însă munceşte şi ca profesor de arte plastice. Suntem obişnuiţi să îl vedem pe carismaticul om de cultură de regulă cu un penel în faţa unui şevalet pictând icoane pe lemn sau pe sticlă sau acordând interviuri la diverse televiziuni în calitate de manager al Casei de Cultură a Studenților Mureș. Nu l-am văzut niciodată să cânte la chitară o piesă.
Mai are Marcel Naste încă un talent ascuns despre care nu ştiam şi pregăteşte hitul acestui Crăciun ? sau în ce context a fost realizată această fotografie ? Aşteptăm răspunsuri …

 

În 48 de ore de la publicarea fotografiei pe pagina de Facebook al siteului: „viselenuautermenlimita.ro”, cu Marcel Naste ţinând o chitară în mâna stângă şi cu mâna dreaptă aşezată pe piept mulţumind publicului postarea a înregistrat peste 2.500 de vizualizări însă nici un internaut nu a putut să ofere explicaţii în ce context a fost realizată fotografia. 

Bine că a intervenit chiar artistul plastic Marcel Naste pe pagina de Facebook a siteului şi a clarificat lucrurile printr-un mesaj pe care îl reproducem în rândurile de mai jos: 

„Mă onorează aceste rânduri şi postarea în sine şi nu pot decât să vă mulţumesc pentru aprecieri şi pentru gândurile frumoase. Fotografia face parte din activitatea ferstivalului de chitara “Acustic Live Festival”, organizat la Casa de Cultură a Tineretului “George Enescu”, festival ajuns la a III-a ediţie, pe când această instituţie mai exista, este ultima fotografie de la acestă activitate. În cadrul evenimentului, bunul meu prieten si colaboratorul acestui proiect, Silvan Stancel, cantautor şi un foarte bun instrumentist (chitară clasică), actualmente director la Biblioteca judeţeană “Lucian Blaga”, Alba Iulia, mi-a organizat o surpriză de proporţii, complotând cu domnul Bâzgan, dir. Firme HORA Reghin, în aşa fel încât să primesc şi eu un instrument în semn de recunoştinţă şi aprecieri pentru implicarea în dezvoltarea proiectelor culturale la Reghin şi în special pentru acest proiect inedit, de care avem atât de mare nevoie cu atât mai mult cu cât Reghinul este supranumit “Orasul viorilor” şi al instrumentelor cu corzi. Iar promisiunea mea de atunci a fost ca până la următoarea ediţie să cânt şi eu ceva, … menţionez că nu cânt la chitară, dar am cochetat în perioada liceului cu acest instrument, bineînţeles, la un nivel de amator si de începător. Dat fiind faptul că această activitate nu a mai fost bugetată şi nu s-a mai aflat pe nici un calendar de evenimente în nici o instituţie de cultură din Reghin şi apoi culminând cu desfinţarea Casei de Cultură a Tineretului ”George Enescu” , acest lucru nu s-a mai întâmplat. Acest instrument este o distincţie onorifica si sper ca într-o bună zi să fac pasul următor de a cânta şi eu câteva acorduri, poate când se vor relua activitătile Casei de Cultură a Tineretului …..
Preţuire maximă Robert Matei !” 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *