Mastiffii Tibetani ,,Cora” și ,,Boos Phantom” din Mureș reprezintă România la Campionatul Mondial Canin din Leipzig

0

În perioada 9-12 noiembrie 2017, iubitorii de patrupede pot admira cele mai frumoase exemplare canine în postură de vedete, la Campionatul Mondial Canin din Leipzig. Peste 31.000 de câini din lumea întreagă participă, începând de miercuri, la cea mai mare expoziție canină din lume, găzduită de orașul german, Leipzig. Circa 280 de rase diferite și iubitori de câini din lumea întreagă și-au dat întâlnire pentru a lua parte la un eveniment senzațional, care include campionate de dans canin, întreceri de agilitate, un turneu internațional de Flyball (competiție pentru câini cu obstacole), precum și un campionat de sărituri în apă. Câinii participanți sunt răsfățați cu gustări pe alese de la cele peste 185 de standuri care oferă mâncare pentru animale pe parcursul celor patru zile ale evenimentului.


Printre cei 31.000 câini înscriși în competiție, din 73 de țări se numără și ,,Cora” și ,,Boss Phantom”, tibetanii târgumureșeanului Tudor Sălăgean proprietarul canisei ,,Lion Dog Guard”. Omul de afaceri a plecat în Germania cu celebrii săi câini de lux, care au făcut deja furori în lumea chinologică cu palmaresul lor inegalabil. Câinii lui Tudor Sălăgean, au devenit virali pe internet după ce ,,Cora” care are 2 ani și șapte luni a câștigat 60 de titluri locul I la competiții naționale și internaționale și puiul ei ,,Boss”, care are opt luni și un palmares incredibil: 20 de concursuri la care a participat și 20 de titluri de campion, locul I, adjudecate. ,,Handlerii celor doi mastifii la campionatul mondial din Germania vor fi Petelei Istvan, fost dresor în cadrul Poliţiei Tîrgu-Mureş şi unul dintre cei mai experimentaţi „îmblânzitori” de patrupede din judeţ și Petru Mureșean (Vava) și plus că din galeria română a canisei ,,Lion Dog Guard” face parte și un suporter de lux, judecătorul Uncheșu Dumitru un alt pasionat de patrupede de care a achiziționat din cadrul acestei canise doi pui cu 6.000 de euro care participă cu succes la competiții naționale și internaționale”, a declarat pentru site-ul ,,viselenuautermenlimita.ro”, Tudor Sălăgean.


Mastiffii Tibetani a lui Tudor Sălăgean protagoniștii unui documentar pe postul de televiziune Animal Planet Channel


Mastiff Tibetanii 2017
Proprietarul câinilor de lux a mai subliniat că datorită numărului mare de mastiffi tibetani înscris la acest campionat mondial organizatorii au suplimentat și numărul arbitrilor motiv pentru care competiția va fi una foarte strânsă. ,,Noi intrăm în concurs în data de 12 noiembrie la ora 11.00 și ora 13.00 dar cu toate cu toate acestea eu am speranțe că vom scrie o pagină de istorie în competițiile chinologice. La concursul desfășurat luna trecută la Craiova tibetanii noștrii au fost declarați cei mai frumoși câini din competiție, unde am obținut la două concursuri internaționale, 8 titluri ,,Best in Show” după ce am fost jurizați de 4 arbitri naționali și 4 arbitri internaționali. Eu consider că avem șanse și la acest Campionat Mondial și îmi doresc cu cel puțin unul dintre mastiffii mei să fie în primii trei clasați, sau dacă putem să egalăm performanța tatălui, lui ,,Boss”, care în 2015 devenea vicecampion mondial la concursul ,,World Dog Show”desfăşurat la Milano în Italia. Nu vreau să par subiectiv dar aprecierile de specialitate și foile de arbitraj în care sunt scrise toate caracteristicile, calitățile și defectele mastiffilor tibetani pe care îi dețin și care sunt complectate de arbitri internaționali m-au determinat să particip la acest Campionat Mondial. Câinii sunt în formă maximă și dacă pierdem, se va întâmpla numai datorită managementului nostru” a explicat Tudor Sălăgean”.
Canisa ,,Lion Dog Guard” s-a înființat în 2016 și momentan are aproape 20 patrupede toate campioane de juniori pe România competițiile naționale și internaționale, vânduți în București, Craiova și restul în județul Mureș. Masculul ,,Boos Phantom” care s-a născut în Canisa ,,Lion Dog Guard” provine de la celebrele sale patrupede: Ba-Rong Thor și Cora. Când masculul avea doar 2 luni și jumătate proprietarul a primit 10.000 de euro să îl vândă unui om de afaceri din Turcia și apoi a refuzat și a doua ofertă venită din partea unui om de afaceri din București însă Tudor Sălăgean a fost inspirat să nu îl vândă pentru că visul său a fost să îl antreneze și să îl pregătească și să devină viitorul campion mondial. Datorită rezultatelor și aprecierilor din presă câinii de lux ai lui Tudor Sălăgean vor fi în data de 14 noiembrie 2017 protagoniștii unui documentar realizat de postul de televiziune ,,Animal Planet Channel” care va fi difuzat pe întreg mapamondul de trei ori în decurs de un an.


About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *