MIHAI GRAMA, ULTIMUL VÂNĂTOR DE ALBINE SĂLBATICE DIN EUROPA A VORBIT DESPRE „DRUMUL MIERII” LA REGHIN !

0
MIHAI GRAMA MUZEUL ETNOGRAFIC ANTON BADEA DRUMUL MIERII 2022

Mihai Grama este ultimul vânător de albine sălbatice din Europa, unul dintre cei mai fini degustători de miere şi producători apicoli din România deţinător a 12 produse montane certificate printre care mierea de iarbă neagră, mierea mană de stejar sau polenul poliflor de munte dar care produce şi miere de zmeură şi salcâm pe care o vinde preponderent în Germania şi Franţa.

Absolventul Liceului Apicol din Băneasa şi fost angajat al Institutul de Cercetare pentru Apicultură din Bucureşti este membru fondator al Asociaţiei „Produs Montan” prin intermediul căreia şi-a propus să schimbe percepţia cumpărătorilor în ceea ce priveşte unicitatea produselor montane.

După 36 de ani de experienţă în domeniu şi-a construit o reputaţie şi o credibilitate imposibil de atins în România zilelor noastre.

Mihai Grama este originar din Căcuci, comuna Beica de Jos, stabilit în comuna Gilău din judeţul Cluj a moştenit pasiunea pentru albinărit de la bunicul său din satul Orşova, comuna Gurghiu şi este cunoscut pe internet ca stuparul care produce miere ecologică din cele mai rare flori ale Munţilor Apuseni, a ajuns să fie omniprezent la prezentările de produse româneşti de la Ministerul Agriculturii şi cel mai vizionat apicultor pe canalul Youtube din România.

L-am întâlnit la Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin în cadrul evenimentului intitulat „Drumul mierii” manifestare organizată cu prilejul „Zilelor Culturii Reghinene” unde a vorbit despre vânătoarea de albine, *(practică străveche prin care apicultorul a devenit celebru în toată Europa), a prezentat principalele activități desfășurate de stupar pentru obținerea mierii şi nu în ultimul rând a oferit o degustare participanţilor din mai multe sortimente de miere unicat produse de „Stupina Mihai Grama”.

Mihai Grama este un om fascinant căruia i-am admirat tenacitatea şi determinarea cu care luptă pentru ca produsele montane româneşti să ajungă expuse pe rafturile marilor magazine din România. Un astfel de om ar trebui să devină un „brand” de ţară !

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *