MINISTRUL ECONOMIEI, ANTREPRENORIATULUI ŞI TURISMULUI, RADU OPREA A VENIT ÎN VIZITĂ MINISTERIALĂ ÎN JUDEŢUL MUREŞ !

0

La iniţiativa deputatului PSD, Dumitriţa Gliga, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, a efectuat o vizită ministerială în judeţul Mureş în care a purtat discuții cu investitorii despre posibilitățile de extindere şi despre programele pe care Guvernul României le pune la dispoziție oamenilor de afaceri, despre viitor, produse noi, protecția mediului, salarii şi lipsa forței de muncă, formare profesională, piaţa competitivă şi impactul ultimelor măsuri guvernamentale asupra mediului de afaceri.

La finalul întâlnirilor diplomatice ministrul a făcut şi o declaraţie de presă la noul centru logistic al companiei : Materom.

Referitor la Fabrica Zahăr Luduș, au fost oferite informații importante privind producția de zahăr autohton, care se estimează că va atinge aproximativ 50% din capacitatea fabricii în 2023. „Astăzi am venit să văd cum evoluează mediul de afaceri local, care sunt provocările. Prima vizită a fost la Fabrica de Zahăr din Luduş, unde am cunoscut un management foarte decis ca în octombrie să pornească producţia de zahăr. Am înţeles că astăzi au deja contractată jumătate din producţia de sfeclă de zahăr de care au nevoie şi că speră prin faptul că vor începe la timp, vor începe să producă, să determine fermierii să aibă mai mare încredere şi să planteze pe cel puţin 6000 de hectare, atât cât au nevoie pentru a putea să meargă în plin (…)” a precizat ministrul.


În
cadrul întâlnirilor cu Hirschmann, Azomureș și Materom, managementul acestor companii a prezentat diverse teme specifice marilor companii, precum procedurile de import-export, de restituire TVA și condițiile de acces la capital.

Deputatul Dumitrița Gliga, inițiatorul acestei vizite ministeriale, a declarat că scopul a fost acela ca ministrul Oprea să primească feedback direct la fața locului, de la diverși mari jucători ai economiei județului Mureș. Această inițiativă evidențiază importanța dialogului direct dintre autoritățile guvernamentale și companiile din regiune, pentru a identifica și sprijini nevoile specifice ale mediului de afaceri local.

 


Matei R. Mihai 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *