MIRCEA MARIŞ A FOST REÎNVESTIT ÎN FUNCȚIA DE PRIMAR AL COMUNEI SUSENI

1

În cadrul şedinţei de constituire a noului Consiliu Local al Comunei Suseni, care a avut loc pe 19 octombrie 2020, la ora 18.00, economistul Mircea Mariş – a depus jurământul pentru mandatul de primar pentru legislatura 2020-2024, obţinut prin votul cetăţenilor la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Domnul Mircea Mariş a fost votat de 655 de alegători din numărul de 1182 de voturi valabil exprimate la nivel de comună. La ceremonia de constituire a noului Consiliu a fost prezent Prefectul Judeţului Mureş, Mara-Cristina Togănel, doamna consilier Cristina Cormoş şi purtătorului de cuvânt al Prefecturii Judeţului Mureş, Damian Samoilă.

 

Prefectul i-a felicitat pe toţi aleşii comunei în urma alegrilor locale din data de 27 septembrie, pentru câştigarea mandatelor şi i-a îndemnat pe noii consilieri pentru funcţiile în care au fost investiţi de populaţie să îşi respecte obligaţile de aleşi locali în exercitatrea mandatului să respecte legislația şi nu în ultimul rând să aplice proceduri de lucru cât mai eficiente posibil pentru a dezvolta comuna și pentru a asigura condiții bune tuturor cetățenilor.

Primul ales local care a luat cuvântul a fost dl. Morar Mihai, decanul de vârstă al noului Consiliu Local care, a citit în faţa colegilor săi actul de încheiere civilă nr. 1853/2020 emis în urma alegerilor locale de la Circumscripţia Electorală Suseni şi lista cu noii consilieri aprobată de instanța judecătorească. În cadrul şedinţei a fost validată echipa celor 10 consilieri locali:Aurel Negrea (PNL), Florin Morar (PNL), Racz Jozsef Ede (PNL), Daniel Vlasa (PNL), Mihai Morar (PSD), Carol-Marcel Berchi (PSD), Nicolae-Emil Bugnar (PSD), Karoly Lenghel (UDMR), Racz Istvan (UDMR) şi Simon Istvan (Alianţa Maghiară din Transilvania).

După intonarea imnului naţional al României, preluarea mandatului şi depunerea jurământului, primarul Comunei Suseni Mircea Mariş s-a adresat celor prezenţi:

Stimaţi consilieri, stimaţi invitaţi, iată-ne la al treilea jurământ depus în calitate de primar al Comunei Suseni. În primul rând trebuie să mulţumesc cetăţenilor comunei Suseni, celor 655 de cetăţeni care mi-au dat votul de încredere şi şi-au pus speranţa că, în următorii 4 ani voi face, aşa cum am jurat, tot ce îmi stă în putinţă pentru binele comunităţii.

Mă bucur că au intrat în noul Consiliu Local şi tineri, care sperăm ca la rândul lor să-şi aducă aportul la dezvoltarea acestei comune, la renumele acestei comune şi bineînţeles la tot ce au jurat astăzi.

Campania electorală a trecut, eu nu prea am simţit-o pentru că am avut Curtea de Conturi în control la Primărie, şi nu am avut timpul necesar să fac campanie, dar, nu asta este important. Este important că tot ce am făcut a fost pentru comuna Suseni şi pentru cetăţenii ei. La fel voi face şi de acum înainte, aşa cum am încercat din 2012 de când am fost ales primar, să fac auzit numele Suseni atât la nivel de judeţ, la nivel de ţară, şi poate chiar mai sus pe plan internaţional. Tot ce mi-a stat în putere am făcut. Puteam face mult mai multe, dacă uneori aveam de partea mea o echipă mai închegată de consilieri. Mulţumesc că, totuşi am avut o echipă cât de cât închegată a colegilor din Primărie, care m-au susţinut şi întotdeauna m-au determinat să merg mai departe.

La început am mulţumit tuturor. La final trebuie să mulţumesc şi persoanelor dragi care mi-au stat alături, şi le promit că niciodată nu vom mai trece prin ceea ce am trecut. Aceia sunt familia mea. Ei mi-au stat alături în aceşti 8 ani, mi-au ştiut momentele de nelinişte, eşecurile şi reuşitele de care ne-am bucurat împreună, dar i-au afectat mai mult partea tristă, partea în care niciodată nu reuşeai să îţi laşi lucrurile închise în Primărie şi să pleci acasă, pentru cei de acasă cei 8 ani şi-au spus cuvântul. Lucrul ăsta nu am să îl mai fac. Primăria este Primărie, familia este familie. Mult succes domnilor consilieri şi sper că ceea ce a-ţi jurat astăzi să faceţi cu demnitate în cei 4 ani care urmează. Mult succes ” a precizat ec. Mircea Mariş care conduce Primăria Comunei Suseni din anul 2012.

About Author

1 thought on “MIRCEA MARIŞ A FOST REÎNVESTIT ÎN FUNCȚIA DE PRIMAR AL COMUNEI SUSENI

  1. Dumnezeu să binecuvânteze primarul,toți consilierii şi pe funcționarii din consiliul local cu înțelepciune şi pricepere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *