MIRCEA OVIDIU MIHAI REGHINEANUL CARE ASCUNDE ÎN SPATE O POVESTE DE SUCCES BAZATĂ PE AMBIŢIE, MUNCĂ, SACRIFICII ŞI ONOARE !

0

S-a născut la Toplița, în județul Harghita, în urmă cu 38 de ani, a copilărit apoi la bunici în satul Filea, comuna Deda, din județul Mureș ca în adolescență să ajungă la Reghin, unde și-a deschis prima afacere, la 18 ani. Atras de mirajul străinătății, la 20 de ani a plecat la muncă în Spania, unde a fost, pe rând, bodyguard, administrator de firmă de construcții, ca în final să devină patron de restaurant. După 12 de ani, a Revenit în România căreia i-a dus dorul tot timpul. Mircea Ovidiu ascunde în spate o poveste de succes bazată pe ambiție, muncă, sacrificii și onoare, principii foarte sănătoase, dar care, încet, tind să nu mai fie la mare căutare în vocabularul limbii române. Citiți povestea unui român care a dorit să își depșească statutul social prin muncă în străinătate pornind de la teoria că pentru a atinge împlinirea trebuie să cunoaştem lumea şi viaţa şi să facem apoi, în cunoştinţă de cauză, cele mai bune alegeri pentru noi. A înțeles de tânăr că uneori în viață trebuie să schimbi mai multe slujbe care te consumă şi stresează ca să găseşti o activitate care să te facă fericit pentru tot restul vieţii. S-a luptat pentru a-și câștiga independența financiară, s-a ridicat pe principiul meritocrației nu al politicihiei și a demonstrat ca manierele nu aparțin doar unei anumite clase sociale, ci tuturor celor care sunt dispuși să și le însușească.Reporter: Cum a ajuns Mircea Ovidiu Mihai om de afaceri? A fost un vis sau, pur și simplu, o întâmplare?


Mircea Ovidiu Mihai: Nu pot să spun că mi-am făcut un țel din asta, împrejurările au făcut să ajung om de afaceri. La 18 ani, am început să desfășor prima activitate economică în sistem PFA, aveam sediul în Reghin și livram paleți, mănuși, palmare și încălțăminte de protecție, către Compania Sanex Cluj. În luna decembrie a anului 2000, am plecat în Spania, unde am locuit 12 ani. La început m-am angajat ca bodyguard, la o discotecă, pentru că lucrasem doi ani în acest domeniu și în România și după șase ani, când am reușit să strâng suficiente economii, am deschis o firmă de construcții, în orașul Almeria și mai târziu, un restaurant.


Rep.: Ce v-a determinat să vă întoarceți în țară, pentru că aveați deja o altă viață, lipsită de grija zilei de mîine și aveați un succes asigurat?


M.O.M.: Dacă ești un român adevărat te trage glia strămoșească înapoi, mai devreme sau mai târziu. Poate pentru unii sună a clișeu. Dar pentru mine nu este așa, pe mine pământul, casa părintească și țara m-au determinat să mă întorc acasă. Cine are țara în suflet nu poate să plece definitiv, dincolo.


Rep.: După ce a revenit Mircea Ovidiu Mihai în țară, care au fost primele sale gânduri ?


 

14344755_1070773693037458_7490235654259307797_nM.O.M.: Să îmi deschid o firmă de Pază și Protecție, să construiesc o sală de sport și să înființez o Asociație Sportivă sau un Club și asta am și făcut. În primii ani am continuat să merg în Spania, să pot să îmi mențin afacerile și aici și acolo, după care am rămas doar cu afacerile din România. Având în vedere că din anul 1998 eu am început să lucrez ca și bodyguard, mi-am format în timp un spirit justițiar, care pe parcurs, s-a transformat într-un mod de viață. Așa am ajuns în 2012 să înființez la Reghin firma „England Guard”, după care am fost obligat să schimb denumirea în „Mom Guard RO SRL”, fiindcă mi s-a comunicat oficial că nu putem funcționa, folosind numele unei țări care era stat membru, ca și noi, din Uniunea Europeană. Iar în plan sportiv sunt președintele Asociației Club Sportiv BAD BOY calitate în care am organizat la Reghin în 8 septembrie Turneul Internațional ,,Cupa Reghinului” Bad-Boy în care am unit România și Republica Moldova prin sport. Prin acest turneu internațional de box am vrut să readuc strălucirea de altădată a Reghinului. Anul viitor vom aniversa Centenarul Marii Uniri motiv pentru care am organizat meciuri de box între Republica Moldova și România sub sloganul: uniți prin sport!. Prin acest eveniment spectatorii prezenți la turneu, au văzut pe viu care sunt sacrificiile și renunțările pe care trebuie să și le asume boxerii, dacă vor să iasă demni din întrecerile din ring.


Rep.: Prezentați-mi serviciile pe care le poate pune la dispoziție firma dvs., de la A la Z


 

 

SC MOM GUARD ROM.O.M.: „Mom Guard RO SRL”, oferă servicii profesionale de pază și protecție monitorizare și intervenție rapidă instalări de sisteme de alarmă și supraveghiere intervenție operativă cu echipaje proprii însoțire transport valori pază și protecție obiective civile și industriale patrulare, verificare periodică a anumitor obiective și gardare personală. Prin dispeceratul propriu SC MOM GUARD RO asigură monitorizarea sistemelor de alarmă 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână. SC MOM GUARD RO folosește atât sistemul de monitorizare prin radio GPRS, cât și pe linii telefonice fixe, în funcție de solicitările clienților: monitorizarea permanentă a sistemelor de alarmare la efracție și hold-up, monitorizarea la armare-dezarmare sisteme la obiective, testarea periodică a comunicațiilor între sisteme și dispecerat, supravegherea permanentă a stării tehnice a sistemelor, supravegherea emanațiilor de gaze, supravegherea antiincendiu și monitorizarea căderilor de tensiune. Trebuie să precizez că echipajele de intervenție sunt formate din minim doi agenți operativi, special selecționați, instruiți, dotați din punct de vedere logistic, care sunt apte să acționeze rapid, eficace, în limitele legii, pentru îndepărtarea cauzelor care au creat evenimentele grave.


Rep: Ce schimbări ați observat în jurul dvs., de când ați devenit o persoană publică?


M.O.M: Lumea a devenit mai prietenoasă cu mine, să nu folosesc alte cuvinte care calcă regulile bunei-cuviințe și ale moralei. Dar eu îmi cunosc locul și valoarea, ca om, și nu m-am lăsat influențat prea mult de oameni de unică folosință, care te periază la tot pasul si îți arată un respect fățarnic pentru a-și atinge scopurile ascunse.


Rep: Ați avut parte de vreo experiență nefastă de-a lungul timpului, care te-a motivat să îți depășești limitele?


În anul 2001 mi-a rămas însărcinată viitoarea soție, Oana Vultur, în Spania, unde, la acea dată, nu aveam masă, nu aveam casă, nu aveam bani în buzunar și cred că a fost un impuls destul de mare să te facă să îți dorești să îți depășești limitele și de ce nu statutul social. Acolo s-a născut băiatul meu Miguel Mircea, care astăzi este o tânără speranță a boxului românesc, la 15 ani a ajuns vicecapion de juniori și are zece cupe câștigate într-un singur an competițional. Zilele trecute l-am însoțit la „Gala Sportului Mureșean” unde a fost premiat de către Ministerul Tineretului și Sportului și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș pentru performanțele sale și a fost un moment extrem de emoționant pentru mine, ca și părinte.


 


Rep.: Ce rol joacă banii în viaţa dvs.?


M.O.M.: Fiecare dintre noi are probleme cu banii, unii în câştigarea lor, iar alţii în administrarea lor. Banii pentru mine înseamnă posibilitatea de a le oferi la copiii mei ce nu am putut avea eu, ca și copil. Consider că banii sunt o necesitate, dar nu sunt un sclav al banilor. Îmi place citatul lui Richard Friedman, care spune la un momentdat “Banii vor cumpăra un câine bun, dar numai iubirea va face ca el sa dea din coadă.”


Rep.: Ce credeți că ar descoperi un ochi, care l-ar privi cu mai multă atenție pe omul Mircea Ovidiu Mihai?


M.O.M: Ar descoperi un familist convins și un om împlinit, care nu se dă în spectacol, ci trăiește autentic bucuria de a fi tată a trei copii. (Miguel, Sara și Ina). Iubim copiii și admirăm tinerii care vor să își întemeieze o familie și să își asume responsabilitățile care le impune o căsnicie, motiv pentru care am nășit zeci de cupluri și am botezat de fiecare dată când ni s-a cerut. Numai anul acesta am botezat 7 prunci și urmează al 8-lea în data de 27 decembrie 2017. Nu se poate explica în cuvinte ce bucurie poate fi în sufletul nostru ca nași de botez să mărturisim în locul copilului credința în Isus Hristos și să făgăduim o creștere creștinească a copilului.

 


Rep.: Apropo, că spuneați că sunteți tată a trei copii, ce fel de sfaturi le-ați dat, ca părinte?


1-16

 

 


M.O.M.: Încerc și eu și soția mea să îi învățăm pe copiii noștri de mici ce înseamnă politețea, bunătatea, modestia, respectul și omenia. Însă totodată ne străduim să respectăm și capacitățile copiilor permițându-Ie să traiască diferite experiențe fiindcă e absurd ca părinții să decidă totul pentru ei de la cele mai fragede vârste.

 


Rep. : Ce părere aveți despre concurență?


M.O. M.: Pe piață este destul loc pentru firmele serioase, care își respecta clienții și de aceea de multe ori concurența face diferența și dă un impuls să devii și mai bun.


Rep.: Sunteți un om bine cotat din toate punctele de vedere, atât la capitolul moral, cât și cel financiar, vi s-a propus să intrați în politică?


M.O.M.: Da, mi s-a propus să intru în politică, dar mi s-a părut prea coruptă și nu mă regăsesc în nici o doctrină din cele existente la ora actuală la noi. Octavian Paler a spus odată că ,,Politica nu are principii. Are numai interese ” și analizând ce se întâmplă în această perioadă în politica românească ești tentat să spui azi mai mult ca oricând că avea perfectă dreptate.


Rep.: Ce înseamnă renumele și popularitatea? Cât de greu se câștigă și cât de ușor se pierd?


M.O. M.: Renumele și popularitatea pentru mine nu înseamnă nimic, pentru mine acestea sunt niște etichete, omul, în esență, este altceva. Părerea bună sau rea pe care o are lumea despre cineva sau ceva, felul în care cineva este cunoscut sau apreciat sunt toate niște judecăți relative emise de alți oameni la fel de păcătoși sau uneori poate chiar mai frustrați. Singura carte de vizită a unui om sunt faptele sale.


Rep. : De ce nu v-ați putea lipsi în viaţa de zi cu zi?


M.O.M.: De familie, de zâmbetul copiilor mei și de speranța de a fi mai bine într-o zi, în țara aceasta.


25287067_1505606062887550_2061573395_nRep: Ce v-a atras cel mai mult la soția dvs.? Și când v-ați dat seama că ea este femeia alături de care veți vrea să îmbătrâniți și care să vă împlinească? ca și tată?


M.O. M.: Cred că e o întrebare prea personală, dar pot să vă răspund destul de diplomatic. Pe actuala mea soție am cunoscut-o pe vremea când aveam 18 ani și ea 14 ani, am plecat împreună cu ea în Spania, în cea mai mare aventură a vieții noastre. Azi, privind în urmă, nu regret nimic…La început a fost prietenie, apoi a devenit loialitate și azi e mamă la copiii mei și persoana lângă care aș vrea să îmbătrânesc.


Rep.: Ce nu poate ierta Ovidiu Mihai unui prieten?


M.O.M.: Trădarea, furtul și minciuna.


Rep.: De-a lungul vieții, cred că ați cunoscut o mulțime de oameni de succes, cine v-a impresionat cel mai mult, ca om în domeniul afacerilor?


M.O.M.: Am întâlnit oameni de afaceri, dar aș minți să spun că am un model în domeniul afacerilor.


Rep.: Care a fost cel mai frumos lucru pe care l-ați învățat de la tatăl dumneavoastră?


M. O. M.: Tatăl meu, Mircea Ioan m-a învățat de mic ca cinstea și omenia să nu îmi lipsească niciodată, nici din vocabular, nici din comportament.


Rep.: Știu că sunteți pasionat de sport și că ați fost un practicant la un nivel destul de serios în lupte, calificat chiar și pentru o Balcaniadă. Spuneți-mi, care este cea mai mare satisfacție pe care v-a adus-o sportul ?


19894741_1990450464499689_8401646872695882769_n

 


M.O.M.: Cea mai mare satisfacție pe care mi-a adus-o sportul, dincolo de medalii, cupe și diplome, este disciplina după care îmi ghidez viața și astăzi. Spun asta pentru că un bun sportiv este ținut departe de droguri, țigări și alcool și alte vicii și nu mai ajunge să își caute fericirea în paradisuri artificiale, sportul îți poate aduce satisfacții adevărate, incomensurabile, dacă ajunge să devină o pasiune și un mod de viață. O spune un om care a început să facă sport din anul 1991, fie că mă refer la lupte greco-romane, fie la culturism, arte marțiale sau lupte de full-contact.


Rep. : În opinia dvs. cât de profesionalizat este, la ora actuală, statutul omului de afaceri în România?


M.O. M.: Greu de spus, pentru că după cum merg acum, majoritatea afacerilor funcționează în funcție de clasa politică pe care o servesc. Eu pot să spun, că nu am nici un contract obținut prin sprijin politic și recunosc că este greu să te menții dacă ești apolitic dar nu imposibil.


Rep.: Dacă Mircea Ovidiu Mihai ar avea puteri supreme pentru scurt timp, care ar fi primele trei schimbări radicale pe care le-ați aplica în Reghin?


M.O. M. : În primul rând aș edifica un spital nou, în al doilea rând aș construi un Serviciu Ambulatoriu de Urgență mai eficient și mai dotat ca cel care îl avem și în al treilea rând aș anula ajutoarele sociale.


Rep: Care este cheia succesului pentru dvs.?


M.O. M.: Să fii fericit și mulțumit cu ceea ce ai. Eu dacă vreau să mă simt bogat, număr toate lucrurile pe care le am, pe care banii nu le pot cumpăra.


Rep.: Când și unde vă simțiți cel mai fericit?


M.O.M.: Fericirea mea înseamnă strada Todirești nr. 145, sat Filea, comuna Deda, unde se găsește casa părintească pe care am renovat-o, și dacă vreți, vă arăt palmele și bătăturile care îmi trădează munca și pe mulți care judecă după aparențe îi derutează și nu își imaginează că aș putea fi și patron.


Rep.: Ce personaj istoric admiră cel mai mult Mircea Ovidiu Mihai ?


M.O.M.: Constantin Brâncoveanu și cei patru fii, pentru martirajul de care au dat dovadă și pentru credința nestrămutată și dargostea nefățarnică față de neam și de religia poporului din care s-au născut.


 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *