LA MOARTEA SFÂNTULUI NECTARIE S-A ÎNTÂMPLAT UN MIRACOL PENTRU UN BOLNAV PARALIZAT !

0

Trăind ca un înger în trup, și iubind neîncetata rugăciune, tăcerea, smerenia, postul și milostenia, Sfântul Nectarie trăgea pe mulți la Hristos, revărsând în jurul lui, pacea, bucuria și lumina cea necreată a Duhului Sfânt, prin care mângâia și odihnea pe toți care veneau la chilia lui. Din această cauză, diavolul, nerăbdînd nevoința lui, până la sfârșitul vieții sale a ridicat împotriva Sfântului multe calomnii și vorbe rele din partea multor clerici și ierarhi greci, care, din cauza invidiei, îl cleveteau și îl acuzau, atât pe el, cât și mănăstirea lui. Dar fericitul Nectarie le răbda pe toate, în numele lui Hristos, Care locuia în inima sa.

Simțindu-și sfârșitul aproape, pe când făcea un pelerinaj cu icoana Maicii Domnului în insula Eghina, Sfântul Nectarie a descoperit ucenicilor săi că în curând va pleca la Hristos. Apoi, îmbolnăvindu-se, a fost dus la un spital din Atena. Dar el răbda cu tărie toată boala și ispita, așteptând cu bucurie ceasul ieșirii sale din această viață.

Acesta este salonul de spital din Atena Regatul Greciei unde Sfântul Nectarie s-a stins, bolnav de cancer de prostată la 9 noiembrie 1920. Imediat după adormirea sa, atunci când maicile îl pregăteau pentru înmormântare, una din ele i-a luat vesta cu care fusese îmbrăcat și a așezat-o peste bolnavul de pe patul alăturat, care suferea de paralizie. La atingerea vestei Sfântului, omul s-a ridicat în picioare, vindecat!

Sfântului Nectarie din Eghina a fost înmormântat în mănăstirea sa de către ieromonahul iconar Sava, care mai târziu a pictat prima icoană a sfântului. În 1953 moaștele sale au fost mutate într-un mormânt mai frumos. Pomenirea mutării moaștelor sale se face în ziua de 3 septembrie. La data de 20 aprilie 1961, Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului l-a proclamat sfânt al Bisericii Ortodoxe, prăznuirea lui făcându-se în ziua de 9 noiembrie.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *