NOTRE RESPECT PENTRU UN OM CARE CREDE CĂ SE MAI POATE TRĂI DUPĂ PRINCIPII MORALE!

2

 

Aniversările sunt prilejuri fericite de sărbătoare, aduc apropiere între oameni și reprezintă timpul pentru bilanțuri care să marcheze reușitele și realizările pe toate planurile vieții. Ieri, seniorul Ioan Bândilă Mărceanu a avut o astfel de aniversare și cu această ocazie în virtutea prieteniei care ne leagă am ținut să îi scriu câteva rânduri izvorâte nu dintr-un impuls ce are ca sursă un cavalerism desuet și revolut ci dintr-un respect nu pentru vârsta pe care o are în cartea de identitate ci pentru anii care au trecut prin el și care au lăsat ceva acolo.

,,La mulți ani o bătrânețe liniștită și tot ce nu i s-a împlinit până acum să i se împlinească”, înțeleptului Ioan Bândilă – Mărceanu, care ieri, 8 august a împlinit 71 de ani.


Cu acest prilej, îmi exprim admirația și recunoștința pentru profesionalismul, corectitudinea și respectul de care ați dat dovadă în toate manifestările vieții și pentru patriotismul înţeles şi exprimat corect, fără derapaje nici în fundamentalism şi obsesie, nici în desuetudine.

Dacă victoriile sufletului ar putea fi măsurate și remunerate așa cum se întâmplă cu izbânzile profesionale, sunt convins că seniorul Ioan Bândilă nu ar mai fi cunoscut doar ca un fost miner, reporter BBC, poet, taragotist, editor de revistă,  agent publicitar la Rompres, fost impresar al Teatrului Național din Târgu-Mureș sau cascador în filmul „Bătălie pentru Roma” ci ar câștiga toate maratoanele încercărilor nedrepte și ”cursele cu obstacole” ale destinului, toate ”sprinturile” după liniște și ”săriturile în înălțime” ale fericirii.

O spun cu toată sinceritatea la fel ca acum zece ani când am scris poate cel mai incisiv articol de presă al meu la adresa Justiției din România intitulat: „Ioan Bândilă, omul căruia i s-a furat identitatea”, care a ajuns până la urmă subiect de televiziune pe postul Antena 1 în emisiunea „9595” realizată de Dr. psiholog, Cristian Andrei. Atunci acest om a fost victima unui „furt de identitate”, a fost anchetat de politia din 14 județe ale țării pentru prejudicii de miliarde aduse statului român. După ce adevărații escroci au fost prinși, instituțiile care l-au hărțuit pe nedrept au „omis” să își ceară scuze.

Dragă domnule Ioan Bândilă, este impresionant modul în care dumneavoastră ați rezistat și cât ați rezistat nici măcar nu îmi pot imagina cât v-a fost de greu singur împotriva tuturor și știu că nimeni nu vă va deconta suferințele și traumele provocate și în ciuda la toate astea … mă impresionați că nu renunțați să credeți în dreptate, în prietenie și că se mai poate trăi după principii morale și sănătoase.

Maestre cu ocazia schimbării prefixului vârstei și odată ajuns la maturitatea deplină de a distinge lucrurile frumoase și importante din jurul dumneavoastră nu pot să vă urez decât, multă sănătate și bucurie! Să fiți fericit, dar și să faceți fericiți pe alții. Să fiți iubit, dar și să răspândiți iubire în jurul dumneavoastră.

Fie vorba între noi rămâneți cel mai nonconformist om din galaxia valorilor mureșene cu peste 30 de meserii la activ, cel mai autentic „senior cu barbă, taragot, pipă și joben”, pe care l-am cunoscut vreodată, „trecut prin multe furci caudine și apărat mereu de Bunul Dumnezeu” după cum chiar dumneavoastră o spuneți.

Vă asigur de întreaga mea preţuire Matei Robert Mihai

About Author

2 thoughts on “NOTRE RESPECT PENTRU UN OM CARE CREDE CĂ SE MAI POATE TRĂI DUPĂ PRINCIPII MORALE!

  1. Auleo, au trecut trei ani de cand ai scris asemenea vorbe frumoase despre mine dragă Robert, mă simt nespus de onorat, iși multumesc mult deoarece acum la senectute ase menea cuvinte le primești ci deosebită plăcere , mangâiere si incurajare mai ales când sunt rostite sau scrise de un respectabil ziarist si om de cultură de talia ta. Satisfactia mea e cu atat mai mare cand remarc faptul că incă in geherația tânară mai există cultură si respect, Multumesc mult Robert !

    1. Mulţumesc, domnule Bândilă pentru cuvintele frumoase. Mai bine mai târziu decât niciodată să aflaţi ce cred adevăraţii prieteni despre dumneavoastră. Prietenie şi respect !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *