Notre respect, Tudor Sălăgean, un model de admirație profesională, și un crescător de câini de Cartea Recordurilor!

0

Tudor Sălăgean este un om cu caracter aparte, și una dintre cele mai ambițioase persoane pe care am cunoscut-o vreodată. Cu părul pieptănat pe spate, elegant îmbrăcat, bronzat și strălucitor, cu o mască impasibilă pe față disimulându-și perfect sentimentele, la prima vedere pare un broker de pe Wall Street pentru care bani înseamnă „ziduri de protecție” față de societate.

Însă, dacă reușești să îl cunoști dincolo de aparențe, și ajungi să îi afli povestea vieții, realizezi că acest om cu ținută profesională impecbilă, și un program extrem de încărcat, are o poveste de viață uimitoare, fiindcă a crezut întotdeauna că, dacă vrei să faci ceva de care să fii mândru în viață, visele nu au niciodată termen limită.

A muncit 10 ani în Ministerul de Interne ca instructor-militar, și în paralel a avut o carieră spectaculoasă în ringul competiților de arte-marțiale și full-contact. Fiind înzestrat cu un fler deosebit, și un simț practic foarte dezvoltat, după ce a trecut în rezervă, a intrat în afaceri, și-a deschis două firme de pază și protecție de prestigiu, și o canisă, care a reușit să o ridice în eșalonul celor mai puternice crescătorii de patrupede de lux din Europa.  

       Azi deține 9 exemplare de Mastiffi Tibetani, din care 3 albi, la reședința sa din Sângeorgiul de Mureș și este proprietarul celui mai titrat Mastiff Tibetan din lume : Boss-Phantom, un câine de lux, estimat ca valoare la suma de peste 300.000 de euro și care urmează să fie omologat în viitorul apropiat de către celebra Carte a Recordurilor ,, Guinness World Records”, ca singurul Mastiff-ul Tibetan, dublu-campion mondial, care a participat la 77 de expoziții încheiate cu 77 de titluri de Excelent 1, niciodată nu s-a clasat pe un loc II, care numai în urmă cu 2 zile la expozițiile internaționale „Dracula Dog Show” și „Transilvania Dog Show” desfășurate la Târgu-Mureș a obținut în 6 expoziții, 6 Excelent 1, Best Dog și B.O.B. cel mai bun câine al rasei sale. 

Tudor Sălăgean împreună cu soția sa Kati-Andrea, fiul Darius și fiica Paula alături de Mastiff Tibetanii: Cora, Boss-Phantom și Leya


Portret de învingător în toate manifestările vieții !


Tudor Sălăgean s-a născut la data de 13 iulie 1976, în ziua de Rusalii, în satul Poarta, comuna Fărăgău din județul Mureș, într-o familie modestă cu patru copii, într-o localitate care nu îi ofera prea mari perspective ca să devină cineva în viață. Cu toate acestea, copilul cu nume de erou revolutionar, pe care tatăl său îl vroia să fie un mecanic agricol în cadrul S.M.A.-ului din sat, a început să viseze că într-o zi ,,poate fi cineva”, după ce a vizionat un film cu celebrul actor de arte-marțiale, Jan Claude Van-Dame. 

La 14 ani a început să practice kickboxing-ul şi Ju-Jutsu, cu instructorul János Vajda din Reghin. Având un fizic impresionant încă de la 16 ani, a devenit bodyguard de discotecă. Patru ani mai târziu, în paralel cu artele marțiale, pentru a devenii un sportiv complex, a ajuns să se antreneze cu celebrul boxer Niculiță Moldovan, (care în 1965 l-a învins pe campionul sovietic Boris Georgevich Kuznetov).

Destinul i s-a schimbat la 23 de ani, după ce s-a angajat în cadrul Jandarmeriei Române, instituţie în care a devenit în scurt timp spaima infractorilor, pe maşina de intervenţie, și un instructor militar respectat.

În anul 2002, la 26 de ani, în urma unei demonstraţii de arte marţiale în oraşul Bistriţa-Năsăud, cu ocazia Zilei Naţionale a României, de 1 Decembrie, a fost filmat de PRO TV, spărgând cărămizi, țigle și scânduri cu capul, filmare care l-a transformat în vedetă naţională.

A lucrat 8 ani în Ministerul Afacerilor de Interne, unde a fost instructor militar, specializat în autoapărare. În paralel, în perioada 1999-2005, a fost multiplu campion al Transilvaniei, la Ju-Jitsu-Full Contact, de două ori campion naţional, vice-campion naţional dar a pierdut un meci, la un punct diferenţă, în lupta ce i-ar fi adus calificarea la Campionatele Europene.

La 28 de ani a ajuns deținătorul centurii negre în Ju-Jitsu (3 Dan), și în același an, 2004, și-a achiziționat 14 arii de teren în comuna Sângeorgiul de Mureș, unde și-a ridicat ulterior, reședința familiei Sălăgean și în care locuiește din anul 2013.

La 30 de ani antrena gratis peste 160 de elevi, într-un proiect al Jandarmeriei Române. Fiind înzestrat cu un fler deosebit, la 32 de ani a înființat prima firmă personală de Pază şi Protecţie, Securitate şi Garda de Corp. În 2014 firma lui Tudor Sălăgean ,,SC. Profesional Guard SRL”, a ocupat locul I în Topul firmelor din judeţul Mureş.

Un an mai târziu, a deschis prima canisă de Mastiff Tibetani din județul cu doi exponenți a celei mai scumpe rase de câini din lume, și a început să intre în circuitul competițiilor chinologice naționale și internaționale unde a făcut istorie cu celebrele sale exemplare : Cora, Ba-Rong-Thor, Kronos, Cindy și Boss Phantom. 

La 40 de ani, deţinea trei firme, având în subordine aproape 400 de angajați, și asigura paza şi ordinea la o serie de obiective, în 22 de județe ale țării.

 

            În anul 2017, Tudor Sălăgean devenea cel mai fericit crescător de câini de pe glob, după ce unul dintre patrupedele sale de lux, ,,Boos Phantom”devenea campion mondial la ,,World Dog Show Leipzig”, în Germania, la clasele ,,Puppy” și ,,Best of Breed”.  Anul următor, același Mastiff -Tibetan, care este și câine de pază în cadrul firmei sale, pe 12 august 2018, devenea dublu campion mondial la clasa junior, în cadrul competiției World Dog Show Amsterdam, în Olanda unde Boss Phantom  a uimit-o și pe celebra judecătoare internațională de Mastiffi și Bulmastiffi, Anne-Marie Class, din comisia de arbitraj de la World Dog Show, cu o performanţă fără precedent.

         Azi, la 43 de ani, Tudor Sălăgean se consideră un om împlinit, care deține cel mai titrat exemplar de Mastiif Tibetan din lume, ,,Boss Phantom”, un câine care la vârsta de 2 ani și șase luni, cântărește 94 de kg, cu caracteristici morfologice aproape identice cu standardul rasei, și un palmares ce pare imposibil de egalat : peste 230 de titluri în 77 de expoziții încheiate cu 77 de Excelent 1, niciodată nu s-a clasat pe un loc II, deține două  titluri de campion mondial, plus 50 de B.O.B.-uri. 

În urma rezultatului obținut la Campionatele Balcanice din Bulgaria în 2018 , Boss-Phantom și stăpânul său Tudor Sălăgean, au primit o invitație la ediția din acest an, unde toate costurile ocazionate de deplasare și cazare vor fi suportate de organizatori (pentru ediția din 24 octombrie a anului 2019, a Concursului Internațional Dog Show ,,Champion of the champions din Bulgaria)”. 

         Și dacă nu erau destule satisfacții, anul viitor, la Campionatele Mondiale Chinologice, din Spania, Madrid din 24-25 aprilie 2019 machetele trofeelor și brelocurile realizate de organizatori, vor fi realizate după trăsăturile morfologice ale tibetanului Boss Phantom, din Sângeorgiu de Mureș.  

 

 

 

După succesul raportat de Boos Phantom la campionatele mondiale, au urmat o serie de apariții ale patrupedului pe cele mai cunoscute posturi de televiziune naționale: PRO TV, Antena 1, TVR, Prima TV,  și posturi internaționale de televiziune precum: ,,Digi Animal World” din Anglia, ,,WNESS TV ” din Bulgaria, ,,NOS TV” din Olanda, ,,Sky Sport” din Italia și nu în ultimul rând o apriție inedită într-un videoclip muzical  al cântărețul Dani Mocanu ”regele vizualizărilor din România” pe You- Tube-ul românesc care i-a dedicat o piesă intitulată: „Campion” care într-un an de la apariție a depășit 14 milioane de vizualizări.  

Anul acesta în luna martie, Tudor Sălăgean s-a descis să viziteze Tibetul. Și-a luat un translator care vorbește limba oficială a Regiunii Autonome Tibet, din Republica Populară Chineză, și a zburat cu avionul 33 de ore, cu 3 escale, până pe acoperișul lumii, în țara câinilor săi. A vrut să asculte cu urechile sale și să vadă cu ochii săi, istoria Mastiffilor Tibetani, direct din țara lor de origine, fiindcă acolo uni câini mai sunt încă crescuți de către triburile nomade de pe platoul Chang Tang, trăind la o altitudine medie de aproximativ 5000 m. Tudor Sălăgean s-a întors acasă, în România, cu primele trei exemplare de Mastiff – Tibetan alb, din care deja un exemplar (Leya la doar 6 luni ), a fost introdusă în circuitul chinologic la cea de-a XIV-a ediție a expoziţiei canine „Dracula Dog Show” desfășurată la Târgu-Mureș în perioada 14-15 septembrie unde a obținut în 2 expoziții  : 2 Very Promining 1 și „Best Puppy”. 

Anul acesta, omul de afaceri Tudor Sălăgean, în semn de prețuire pentru modul în care acești câini de lux i-au schimbat viața, a comandat o statuie în mărime naturală din lemn de arbore sequoia în greutate de peste 100 de kg pentru multimplul campion Boss-Phantom, și a construit în centrul stațiunii turistice Sovata, un hotel-restaurant de 4 stele unic în România, cu 14 camere, un edificiu impresionat, care are gravat pe frontispiciu imaginea Mastiffilor  Tibetani : Thor şi Cora, părinții multiplului campion mondial, Boss-Phantom care azi este un fenomen creat de Tudor Sălăgean.

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *