O CRIMĂ SÂNGEROASĂ CARE ÎN PERIOADA INTERBELICĂ A ŞOCAT POPULAŢIA REGHINULUI !

0
Casino-2-1200x600
În fiecare casă se spune că există cel puțin o poveste de familie care, dincolo de orice moment de grație sau strălucire, ascunde un secret cutremurător care așteaptă să fie descoperit de omul potrivit, iar dacă nu se întâmplă se pierde în negura timpului. Un proverb spune: Fiecare om poartă în sufletul lui o poveste dar nu te grăbi să judeci până nu o citești! Astăzi vom scrie despre o astfel de poveste rămasă neelucidată şi despre un imobil pe lângă care trecem zilnic fără să-i cunoaştem povestea.
Opinia publică din Reghin şi împrejurimi a fost şocată în anul 1932 după ce unul dintre cei mai bogaţi oameni din oraş, Oskar Koos şi a împuşcat cu un revolver fratele şi cumnata şi apoi s-a sinucis.
Ţinta a fost renumitul avocat Karol Koos, o figură populară şi apreciată în Reghin, descendentul unei vechi familii de comercianţi din Reghinul-Săsesc care au jucat un rol însemnat în viaţa socială a oraşului şi care a ajuns la demnitatea de consilier comunal al Reghinului. Avocatul ducea împreună cu soţia sa o viaţă cât se poate de echilibrată şi armonioasă.
Într-o Sâmbătă din luna iunie, la prânz la orele 12.00, avocatul a primt vizita fratelui său, Oskar Koss care a cerut o întrevedere cu fratele său. Avocatul l-a primit în prezenţa soţiei sale. După un scurt dar extrem de aprig schimb de cuvinte, Oskar Koos a tras un foc de revolver asupra fratelui său, omorându-l pe loc, apoi asupra soţiei acestuia cauzându-i o rană extrem de gravă ca în final să îşi tragă un glonţ în tâmpla dreptă, moartea fiindu-i instantanee.
Doamna Koss a fost transportată de urgenţă la sanatoriul din Reghin. Ancheta oficială care s-a derulat după dramă nu a putut elucida misterul evenimentelor sângeroase din familia Koos, fiindcă motivele de ordin financair au fost excluse având în vedere bunăstarea victimelor. Presa scria atunci că „Cel mult explicaţia trebuie căutată în nişte neînţelegeri familiare, care trebuie să fi fost extrem de serioase dacă au avut un deznodământ atât de tragic.”
Ce nu ştia presa la acea dată este faptul că Oskar Koos înainte cu mai puţin de un an de săvârşirea crimei dăduse în judecată firma Walter S. Critschlov din Michigan, America şi ceruse daune morale în valoare de 180.000 de dolari, pentru nerespectarea unui contract de exclusivitate de vânzare a unui produs pe piaţa din România. Mai precis era vorba de „VIX Vapor Humidifier and Gas Saver” -For All Autos Truks Tractors and Engines – destinat pentru toate motoarele de autocamioane şi tractoare, omologat de către americanul Walter G. Critchlow.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *