O FOTOGRAFIE DOCUMENT DIN BREAZA DE ACUM 11 ANI !

0
Conacul Grofului Zoltán Bánffy de Losoncz din comuna Breaza, judeţul Mureş-Turda, distrus în 1912 de un uragan zonal. Georg Heiter a fost acolo pentru că era omniprezent la toate evenimentele din epocă frumoase sau triste imortalizând clipe care azi sunt istorie !
Fotograful a dat atunci dovadă de solidaritate umană şi a realizat un album cu mai multe clişee surprinse imediat după dezastrul din Breaza. Din câte ştiu bani colectaţi din vânzarea albumului său au fost donaţi de Heiter celor care au avut de suferit în urma ciclonului care a cauzat multe stricăciuni.
Spun asta fiindcă am avut şansa să cunosc un cetăţean din comuna Fărăgău care a fost martor al uraganului care luat cu el mai multe acoperişuri de case din Breaza şi din Reghin din zona Pieţii de Joi. Omul care mi-a povestit avea 100 de ani, acum fotografia din imagine are 111 ani.
Dincolo de aceste cifre rămâne fotografia document şi istoria ilustrată de Georg Heiter într-un mod atât de obiectiv încât nu poţi vorbi despre el decât la superlativ.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *