PAL ANA A DEVENIT CEA MAI PROASPĂTĂ CENTENARĂ DIN MUNICIPIUL REGHIN !

0

Şansele să bifezi 100 de ani de viaţă nu sunt deloc mari spun eu după ce am umblat 6 ani pe urmele celor mai longevivi oameni care au trăit în Transilvania. A trăi până la vârsta de 100 de ani este echivalentul cu a ghici toate cele 6 numere la Loto 6/49, un lucru posibil dar destul de improbabil.

Câţi oameni cunoaşteţi sau aţi cunoscut care au câştigat la loto cu 6 numere ?

Astăzi am cunoscut o astfel de persoană, o cheamă Pál Ana (Ica pentru apropiaţi) care în momentul de faţă este cea mai proaspătă centenară din Municipiu Reghin. Sărbătorita s-a născut în comuna Ditrău din judeţul Harghita, dar s-a mutat în judeţul Mureş în comuna Iernuţeni în copilărie unde a şi absolvit 7 clase. A fost în tinereţe vânzătoare şi ulterior s-a angajat ca muncitoare la Complexul de Industrializarea şi Prelucrarea Lemnului din Reghin de unde s-a pensionat în anul 1968. 

Cinci generaţii într-o singură fotografie, centenara Ana Pal alături de fiica Magda, nepotul Zoltán, strănepotul Zoltán jr. şi stră-nepoţii : Balázs şi Hanna.

 

Centenara este catolică şi se poate lăuda că Dumnezeu a binecuvântat-o cu o sănătate de fier şi zile multe să îşi poată vedea arborele genealogic pe cinci generaţii la aniversarea unui secol de viaţă. A avut trei copii, are cinci nepoţi, opt strănepoţi şi patru stră-strănepoţi.

Viaţa acestei femei este demnă de admiraţie şi de lecţii impresionante de bunătate, credinţă, omenie şi iubire de semeni. Site-ul „visurilenuautermenlimita.com” îi urează sărbătoritei multă sănătate în continuare şi zile senine alături de cei dragi !

Centenara s-a stins din viaţă la data de 27 aprilie 2023 la ora 13.00, la vârsta de 100 de ani şi 63 de zile. A fost înmormântată pe 30 aprilie în cimitirul reformat din Municipiul Reghin. 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *