Până la această dată, 772 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din judeţul Mureş şi alte 23.141 de persoane s-au vindecat !

0

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Judeţului Mureş, până astăzi, 16 iunie, în județul Mureș au fost confirmate 23.956 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2. Față de ziua precedentă, au fost înregistrate 4 cazuri noi de coronavirus. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, nici o persoană nu a fost reconfirmată pozitiv în județul Mureș.

Potrivit informațiilor DSP Mureș, la această dată sunt internate 17 persoane confirmate pozitiv în spitalele din județul nostru. De asemenea, până la această dată, 23.141 de persoane s-au vindecat în județul Mureș (Direcția de Sănătate Publică transmite numărul total al persoanelor vindecate, număr care cuprinde persoanele externate din spitalele de pe teritoriul județului Mureș și numărul cazurilor pozitive izolate la domiciliu și declarate vindicate conform legislației în vigoare). În plus față de acestea, 2.204 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 807 de persoane au fost externate la cerere.

Potrivit aceleiași surse, un număr de 12 persoane sunt internate cu suspiciune de infecție cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureș. Până acum, 772 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județul Mureș, potrivit datelor DSP Mureș.

În buletinul național de astăzi sunt raportate 53 decese anterioare intervalului de referință. 4 produse în luna august 2020, 1 în septembrie 2020, 4 în octombrie 2020, 9 în noiembrie 2020, 4 în decembrie 2020, 11 în martie 2021, 13 în aprilie 2021 și 7 în mai 2021, în județele Argeș, Bihor, Buzău, Cluj, Iași, Mureș și Sibiu.

În intervalul de referință (ultimele 24 de ore) au fost înregistrate 18 decese.

În județul Mureș, 1 persoană confirmată cu infecție cu noul coronavirus este în izolare la domiciliu, iar 271 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Cancelaria Prefectului Mureş a mai anunţat că în această perioadă, continuă acțiunile de informare și verificare cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară în județul Mureș. Echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică, inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului sunt în teren zi de zi pentru a veghea la siguranța mureșenilor.

„Facem un apel către mureșeni de a respecta normele de protecție: purtarea măștii, respectarea distanțării fizice și spălarea mâinilor cât mai des este posibil. Prin respectarea acestor reguli simple, veți avea grijă de sănătatea voastră și a celor din jur: familie, prieteni, întreaga comunitate. Îi îndemnăm pe toți mureșenii să aibă o implicare civică activă și să sesizeze orice încălcare a normelor de protecție sanitară la TelVerde – 0800800165.” se mai arată în comunicatul emis de Instituţia Prefectului Judeţului Mureş. 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *