Parlamentarul mureşean care a pledat pentru marcarea prin Lege a „Zilei Tratatului de la Trianon” a răzbit s-a făcut dreptate!

0

„Legea adoptată recent de Camera Deputaților la solicitarea mea are câștig de cauză. Curtea Constituțională a României a respins sesizarea președintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru declararea datei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon. Prin Tratatul de pace de la Trianon, Marile Puteri recunoașteau Unirea Transilvaniei cu România” a scris preşedintele executiv al PMP, deputatul Marius Paşcan, într-un mesaj postat, miercuri, pe Facebook.

Parlamentarul a mai precizat că Președintele României Klaus Iohannis a susținut în sesizarea sa către CCR că „scopul legii nu este unul individualizat, precis determinat, întrucât nu rezultă cu claritate care este interesul social general vizat”. Pe bună dreptate, CCR i-a respins demersul, astfel încât de-acum vom putea marca oficial așa cum se cuvine această zi de mare importanță istorică pentru România. Să fie într-un ceas bun!”.

Vă reamintim că deputatul Marius Paşcan a pledat pentru marcarea prin lege a „Zilei Tratatului de la Trianon” printr-o solicitare adresată Comitetului liderilor din Camera Deputaţilor, care a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de plen pe 13 mai 2020 ca proiect de lege pentru declararea zilei de 4 iunie – „Ziua Tratatului de la Trianon”. Solicitarea parlamentarului mureşean a fost motivată printr-un argument convingător şi incontestabil : pe 4 iunie 2020 se împlineau o sută de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, care a însemnat recunoaşterea internaţională a fruntariilor postbelice ale României, în urma mişcărilor de emancipare naţională şi drept consecinţă a aplicării principiului autodeterminării naţionale, considerat pilon al doctrinei păcii de la sfârşitul Primului Război Mondial.

În ciuda manierelor sale politicoase, parlamentarul Marius Paşcan a dovedit de nenumărate ori de la tribuna Parlamentului că poate fi extrem de defensiv când este atacat interesul naţional şi că este un adevărat patriot binecuvântat cu un talent de orator inegalabil când vine vorba de aspecte fundamentale ale istoriei acestei ţări şi în special cele referitoare la formarea statului național român și a României Mari. Marius Paşcan rămâne în continuare cel mai activ şi mai autentic parlamentar al judeţului Mureş care îşi asumă naţionalismul în toate manifestările vieţii prin modul în care îşi apără Limba, Credinţa, Istoria şi Neamul. 

 

A rămas antologică declarația deputatului mureşean şi preşedinte executiv al Partidului Mișcarea Populară, Marius Paşcan postată pe pagina sa de facebook pe 11 mai 2020 „Se cuvine să demonstrăm că suntem adevăraţi bărbaţi politici de stat şi să asumăm acum, la un centenar de la eveniment, marcarea oficială a acestei zile importante pentru istoria României. În plus, consider că, în privinţa proiectelor care privesc interesul nostru naţional, trebuie să reacţionăm în solidar şi transpartinic”.

Aşa arată sinteza activităţii parlamentare în cifre a deputatului Marius Emil Paşcan din 21 decembrie 2016 până în 16 iulie 2020:

 

Luări de cuvânt:

278 (în 172 şedinţe)

– din care declaraţii politice:

73

Declaraţii politice depuse în scris:

26

Luări de cuvânt în BP:

15 (în 14 şedinţe)

Propuneri legislative iniţiate:

155, din care 14 promulgate legi

Proiecte de hotărâre iniţiate:

2

Întrebări şi interpelări:

159

Moţiuni:

11

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *