PERCHEZIŢII ȘI EVAZIUNE FISCALĂ CU TUTUN ÎN JUDEȚUL MUREȘ

0

Conform unui comunicat al IGPR peste 1.300 kg. de tutun mărunţit, peste 1.000 kg. de tutun frunză, 756 de ţigarete, o maşină de fabricat ţigarete şi o moară de mărunţit tutun au fost ridicate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş, în urma a 5 percheziţii desfăşurate la locuinţele unor persoane.


La data de 15 octombrie a.c., poliţişti specializaţi în combaterea investigării criminalităţii economice din judeţul Mureş au desfăşurat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş, 5 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015-2017, mai multe persoane de pe raza judeţului Mureş ar fi deţinut în afara antrepozitului fiscal şi ar fi comercializat tutun de fumat, prin intermediul site-urilor de vânzări on-line, sustrăgându-se astfel de la plata accizelor datorate bugetului de stat.
În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea confiscării, aproximativ 2.400 kg. de tutun de fumat, produs care se afla în afara antrepozitului fiscal autorizat, 756 de ţigarete, o moară de mărunţit tutun folosită de persoanele bănuite la mărunţirea foilor de tutun, precum şi o maşină de fabricat ţigarete.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 1.050.000 de lei.
În urma percheziţiilor, 5 persoane vor fi conduse la audieri, cercetările fiind continuate pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kg tutun de fumat.
La acţiune au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

(Sursa Comunicat – IGPR)

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *