PESTE 3000 DE ABSOLVENŢI AI CLASEI A XII-A VOR SUSŢINE EXAMENUL NAŢIONAL DE BACALAUREAT 2024

0
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar joi, 4 iulie, proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la limba și literatura maternă, este programată vineri, 5 iulie.
În județul Mureș, pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 3470 candidați, dintre care 3013 candidați din promoția curentă, respectiv 457 candidați din promoțiile anterioare.
Probele scrise se vor susține în 10 Centre de examen.
Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00 – 18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie 2024.
Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5.00 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6.00 la probele scrise.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *