PR. DR. IOAN EMANUEL CĂŞVEAN UN MODEL DE ADMIRAŢIE PROFESIONALĂ ŞI UMANĂ ŞI UN OM CARE FACE CINSTE REGHINULUI PRIN TOT CEEA CE SCRIE !

Emanuel Căşvean este un preot tânăr aflat în plină creştere şi afirmare care s-a dezvoltat şi a căutat să îşi folosească cel mai înalte trăsături de caracter în slujba plenitudinii vieţii duhovniceşti.
S-a născut la 18 mai 1987 în oraşul Reghin. Este absolvent al Seminarului Teologic „Simion Ştefan” din Alba-Iulia şi a fost hirotonit preot de către Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, în data de 27 martie 2009 pe seama Parohiei Vama Seacă, Protopopiatul Aiud, județul Alba unde a slujit până la data de 1 august 2012 când a fost transferat la Parohia ,,Sfântul Apostol și Evanghelist Matei” din Cluj-Napoca, Protopopiatul Ortodox Cluj II.
Este licenţiat în Teologie Pastorală, absolvent al programelor masterale „Filosofie Antică şi Medievală”, Filosofie cultură şi comunicare”, „Istoria şi Filosofia Religiilor monoteiste: Iudaism, Creştinism şi Islam.
Pr. Emanuel Căşvean este Doctor în Teologie Ortodoxă cu teza „Logositate şi Raţionament filosofic în opera lui Nicoar Crainic, ipostaze ale spiritualităţii răsăritene”. A fost încurajat să aleagă un subiect legat de personalitatea lui Nichifor Crainic chiar de către Înaltpreasfințitul Părinte † Andrei Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.
Emanuel Căşvean este preot militar în Cluj-Napoca iar actualmente pregăteşte o teză doctorală în filosofie cu tema „Sacrul în cultura pop contemporană vizuală, o filosofie a reinterpretării”.
Este pasionat de cultura antică creştină precum şi de filosofia modernă cu precădere de cultura pop contemporană.
Din anul 2018 este coordonatorul activităților cu tinerii din Cercul Preoțesc I Cluj-Napoca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Cluj II.
Felicitări, Pr. Dr. Ioan Emanuel Căşvean pentru toate cărţile publicate la Editura Lumen în Colecţia Dimensiuni Culturale şi îl rugăm pe Dumnezeu să vă dea spor şi elan spiritual creator pentru a continua în viitor cercetarea ştiinţifică, cu rezultate la fel de convingătoare !
Recomandăm cititorilor noştrii să citească cartea Pr. Dr. Ioan Căşvean SACRUL CA FORMĂ DE „GNOZĂ” ÎN POST-MODERNISM – O filosofie aplicată în cultura pop digitală.
A consemnat Matei R. Mihai