Pregătirile pentru alegerile parlamentare în judeţul Mureş decurg conform calendarului stabilit

0

Conform unui comunicat de presă Instituția Prefectului – Județul Mureș, alături de Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Mureș, cu sprijinul instituțiilor județene au îndeplinit toți pașii prevăzuți până la această dată în calendarul organizării alegerilor parlamentare, care vor avea loc în data de 6 decembrie 2020.

Potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, numărul total de alegători cu domiciliul sau reședința în județul Mureș, înscriși în Registrul electoral la data de 2 decembrie 2020, este de 475.543 persoane. În județul Mureș vor exista 570 de secții de votare la alegerile parlamentare 2020, număr similar cu cel de la alegerile locale din luna septembrie.

În județul nostru vor fi distribuite 1.047.740 de buletine de vot, 2.850 de ștampile cu mențiunea VOTAT”, 570 de ștampile de control și 482.841 de timbre autocolante.

Am intrat pe ultima sută de metri a pregătirii alegerilor parlamentare din 6 decembrie, am respectat toate etapele prevăzute în calendar și nu am întâmpinat dificultăți. O noutate pentru acest scrutin este legată de montarea unor corturi încălzite, dedicate persoanelor din secțiile de votare care se vor prezenta în seara alegerilor cu procesele verbale la sediul Biroului Electoral Județean Mureș, amenajat la Sala Polivalentă. Corturile au fost montate în parteneriat cu Garnizoana Târgu Mureș, iar procesul de predare a materialelor se va derula după o programare făcută de către membrii BEJ Mureș, tocmai pentru evitarea aglomerării și respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară. Vreau sa îi asigur pe mureșeni că și la aceste alegeri vor putea să voteze în deplină siguranță sanitară, fără ca sănătatea lor să fie pusă în pericol.” a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

În ceea ce privește pregătirea cu materiale de protecție sanitară, în cele 570 de secții de votare vor fi livrate 100.000 de mănuși de unică folosință, 1.100 de litri de dezinfectanți și 250.000 de măști de protecție.

Până la această dată, au fost îndeplinite toate acțiunile menționate în etapele organizării turului de scrutin din 6 decembrie. Printre cele mai importante acțiuni se numără:

  • asigurarea secretariatului tehnic la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Mureș;

  • întocmirea machetelor pentru buletinele de vot;

  • încheierea contractului de imprimare a buletinelor de vot cu RA Monitorul Oficial;

  • listarea formularelor tipizate a listele electorale suplimentare, extrasul listei electorale permanente, pontaje, ordine de deplasare;

  • recepția materialelor achiziționate cu verificare cantitativă și calitativă a acestora;

  • recepția buletinelor de vot, a timbrelor autocolante, a ștampilelor de control pentru secțiile de vot;

  • recepția materialelor sanitare

  • pregătirea modelelor de procese-verbale pentru predarea/primirea buletinelor de vot și a tuturor materialelor folosite în procesul electoral;

  • ambalarea materialelor pe secțiile de vot/pe trasee;

  • pregătirea tipizatelor pentru distribuire pe secții de vot;

Reamintim alegătorilor din județul Mureș faptul că secțiile de votare se vor deschide duminică, 6 decembrie, la ora 07.00 și se vor închide la ora 21.00. Potrivit legii, alegătorii votează numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *