Președintele CARP Reghin, Leon Stoica a participat la Congresul Federației Naționale ,,OMENIA” !

0

Președintele CARP Reghin, Leon Stoica a participat în data de 10 mai 2019, la Congresul Național al Federației Naționale  ,,OMENIA”, a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România, desfășurat la Bucrești în cadrul Colegiului Economic Viilor din Sectorul 5.  Congresul Federației Omenia se defășoară odată la patru ani, motiv pentru care în cadrul evenimentului s-a prezentat raportul de activitate al Comitetului Director al Federației ,,OMENIA”, pentru perioada 2015-2019, strategia de dezvoltare a Federației pentru perioada 2019-2023, și planul de execuție al Federației pentru anul 2019. Totodată, Ordinea de zi a cuprins ,,Strategia de advocacy a Federație Naționale ,,OMENIA”, pentru perioada 2019-2023”, execuția bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2019, raportul comisiei de cenzori, și alegerea organelor de conducere și control.


 

 

Mai concret, în cadrul congresului din data de 10 mai 2019 au fost alesi: Președintele, Biroul Permanent, Comitetul Director și Consiliul Național – organele de conducere ale Federației Naționale OMENIA, a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România, și Comisia de Cenzori – organul de control. Componența Comitetului Director: președinte – Dipl. Ing. Chioaru Gheorghe (București), prim vicepreședinți: Albu Anton (Moinești), Morariu Ovidiu Viorel (Hunedoara),  Pașcu Ștefan  (Ploiești). Vicepreședinți: Ivașcău Ioan ( Zalău), Pungă Mihail (Timișoara), Mehedinți Ion Lucian (Galați), Săvulescu Constantin ( Vălenii de Munte),  Dudulea Ilie (Brăila). Membri: Chițu Elena (Târgoviște), Drăgușin Gherghina (Alexandria), Dan Lidia  (Arad), Ungureanu Elena (Iași), Haidău Iorgu (Bistrița) și Telescu Cezar  (Suceava). Responsabilitățile teritoriale ale fiecăruia dintre membrii Comitetului  Director vor fi stabilite în prima ședință, ce se va desfășura în luna iunie 2019.

,,A fost o onoare pentru mine să i-au parte la Congresul Federației Naționale Omenia, în calitate de reprezentant al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin, cu drept de vot la alegere organelor de conducere și control.  Continuăm să fim aproape de nevoile pensionarilor,  și milităm ca vârsta a treia să fie o prioritate pe agenda publică. CARP Reghin are în total peste 11.200 de membrii activi, și este afiliat la Federația Națională Omenia, cea mai puternică organizație de pensionari din țară, și poate chiar și din Europa, cu o structură teritorială reală, compusă din 38 de filiale județene și 142 C.A.R.P-uri, cu personalitate juridică, cu membri raspândiți atât în mediul urban, cât și în mediul rural.  C.A.R.P.-urile afiliate în Federația Națională “OMENIA”, au în total peste 1.400.000 de membrii în România, și Casele de Ajutor Reciproc a Pensionarilor sunt singurele asociații de pesnionari care promovează principiile îmbătrânirii active prin învățare continuă, muncă, voluntariat, socializare în cercurile aplicative, sport și agrement, îngrijire la domiciliu cu vârstnici și pentru vârstnici, și care au activități de întrajutorare financiară pentru vârsta a treia”, a conchis președintele CARP Reghin, Leon Stoica.

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *