Președintele Klaus Iohannis, a decorat o reghineancă pe 29 noiembrie 2019 !

0

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 29 noiembrie, un decret de decorare în urma exercitării de către țara noastră a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, informează Administrația Prezidențială, prin intermediul unui comunicat de presă. Redăm un pasaj din care reiese faptul că diplomatul Luminița Teodora Odobescu, născut la Reghin a fost decorată de șeful Statului fiindcă a contribuit ”la exercitarea cu succes a președinției României la Consiliul Uniunii Europene”. 

”Astfel, în semn de apreciere pentru excepţionala contribuţie avută la exercitarea cu succes, de către România, a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, Președintele Klaus Iohannis a conferit:

 

”Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, domnului ambasador George Ciamba, Ministru Delegat pentru Afaceri Europene, doamnei Iulia Raluca Matei, ministru plenipotenţiar, domnului ambasador Victor Alexandru Micula, secretar de stat, și doamnei ambasador Luminiţa Teodora Odobescu, Reprezentant Permanent al României la Uniunea Europeană”, se precizează în comunicat.


Luminița Odobescu este doctor  în relații economice internaţionale și ambasador la Bruxelles ! 


   Luminița Odobescu este originară din comuna Deda de pe Valea Mureșului Superior dar s-a născut la 3 mai 1969, la Reghin. Este fiica profesorului Pârlea și a Valeriei Pârlea. Luminița a absolvit Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi înainte de numirea în funcţia de ambasador a deţinut funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

          Este doctor în relații economice internaționale și a deținut, între anii 2002 și 2007, diverse poziții în cadrul Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană – Bruxelles, gestionând o serie de capitole în cadrul negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană și răspunzând de gestionarea relațiilor comerciale dintre România și Uniunea Europeană.

În 2007 a fost decorată cu „Ordinul Meritul Diplomatic în grad de ofiţer” pentru contribuţia adusă la procesul de aderare a României la Uniunea Europeană. De asemenea, în 2015 a fost decorată cu „Ordinul naţional al Legiunii de Onoare a Franţei, în grad de Cavaler”.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *