Preşedintele Leon Stoica „În primele 6 luni ale anului 2020 în ciuda Pandemiei de COVID 19, C.A.R.P. Reghin a acordat împrumuturi financiare în valoare de 4.829.000 lei la peste 1200 de membri”

0

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (C.A.R.P.) Reghin cu sediul în strada Sării nr. 11, continuă și în 2020 să fie alături de membrii săi, 11.950 la număr, jumătate din acești fiind din Reghin, restul din mediul rural din 81 de localităţi. În ciuda faptului că în perioada “Stării de Urgenţă” şi “Stării de Alertă” instituite în România pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin a fost închisă în perioada 23 martie – 18 mai, totuşi a reuşit să acorde în primele 6 luni ale anului 2020 împrumuturi financiare la un număr de 1223 de membrii în valoare de 4.829.000 lei.

Preşedintele C.A.R.P. Reghin, Leon Stoica a declarat pentru siteul „viselenuautermenlimita.ro” că numai în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020, Asociaţia a încasat cotizaţii de la membrii în valoare de 1.012.800 lei, a acordat împrumuturi în valoare de 4.829.000 lei şi a înregistrat încasări de contribuţii în valoare de 323.000 lei. Conform acestuia pe lângă ajutoarele rambursabile Asociația CARP a mai acordat în primele 6 luni ale anului şi o serie de ajutoare nerambursabile pentru 422 de cazuri.

Casa, acordă membrilor săi totodată mai multe ajutoare nerambursabile pentru compensarea parțială a costurilor pentru procurarea de ochelari de vedere, proteze dentare, tratamente stomatologice. Aici pot să vă spun că în primele șase luni ale anului 2020, au decedat 213 de membrii și am acordat ajutoare pentru deces în valoare de 188.039 lei. Am acordat compensări parțiale a cheltuielilor pentru ochelari la 198 de membri în valoare de 21. 550 lei. La proteze dentare am acordat suma de 9.600 lei împărțită la 112 membri și pentru, operații oftalmologice am avut 40 de solicitări și am acordat suma de 8000 de lei.

Preşedintele Leon Stoica a mai precizat că mai există cazuri deosebite ale membrilor pensionari cu pensii foarte mici sau grav bolnavi, când Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin acordă și alte ajutoare nerambursabile după ce se analizează solicitările în Consiliul Director și se stabileşte cuantumul în funcție de gravitatea cazurilor. „Am mai avut în primele 6 luni totodată 21 de solicitări pentru bilete de tratament în staţiuni balneare şi am acordat ajutoare compensatoare în valoare de 1050 lei. Am mai înregistrat totodată şi alte 51 de cereri pentru ajutoare care le acordăm o singură dată în decursul unui an, pentru membrii care au probleme stringente, fie că suferă de boli incurabile, fie că au fost victime ale unor accidente sau a căror gospodării au fost afectate de incendii sau inundaţii.” a concluzionat preşedintele C.A.R.P. Reghin.

Totodată în această perioadă dificilă cauzată de criza COVID-19 Consiliul de Administraţie al C.A.R.P. Reghin s-a străduit să găsească soluţii cât mai umane de rezolvare amiabilă a litigiilor cu membrii cu rate restante şi cu împrumuturi nerestituite la termenele convenite prin contract faţă de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Iar pentru că nevoi sunt destule la bătrâneţe şi impactul coronaviruslui creşte de la o zi la alta reprezentanţii C.A.R.P. Reghin se aşteaptă ca numărul solicitărilor de împrumuturi să crească în următoarea perioadă. 

 

 

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *