Prințul Dimitrie Sturdza, în vizită la cea mai mare fabrică de instrumente muzicale din Europa!

0

DSCF4493Evenimentul, realizat sub forma unei vizite de documentare, la fabrica de instrumente muzicale ,,HORA de la Reghin a fost organizat la inițiativa directorului Nicolae Bîzgan în colaborare cu jurnalistul Robert Matei în 10 noiembrie 2017. Programul vizitei  a cuprins o prezentare fabricii, precedată de cuvântul de bun-venit al directorului intreprinderii Nicolae Bâzgan. Excelența Sa Dimitrie Sturdza și jurnalistul Robert Matei  au făcut cunoștință cu membrii consiliului de administrație după care au vizitat în sala de protocol o expoziție care oglindindește arsenalul de vârf al instrumentelor produse în fabrica ,,HORA care își desfășoară activitatea pe o suprafață de 10.000 de mp.


Dimitrie Sturdza a aflat cum se naște un instrument muzical de la A la Z și a declarat la finalul vizitei că a rămas extrem de impresionat de faptul că 10.000 de metri cubi de lemn se transformă anual în instrumente muzicale în această fabrică românească dintre care multe ajung apoi pe marile scene ale lumii.

Fabrica de instrumente muzicale, ,,Hora S.A. a început producţia, la scară industrială în 1951, ajungând, după 60 de ani de existenţă, cea mai mare fabrică de instrumente muzicale din Europa şi, binenţeles, unica şcoală practică de construcţie a instrumentelor muzicale pentru 99% din lutierii, care azi construiesc instrumente la Reghin. În şase decenii fabrica a fost condusă de cinci șefi a fost vizitată de doi președinți de stat și legenda spune că în România, nu există muzician care să nu fi învățat primele acorduri pe un instrument creat de lutierii din fabrica ,,Hora.

DSCF4546


DSCF4539

 

 

 

 

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *