PROVOCARE PENTRU CITITORII NOŞTRI ! CINE ŞI DE CE FACE COPII ?

0

Se spune că, răspunderea parentală este cea mai mare responsabilitate pe care ne-o putem asuma în această viaţă, şi că, o societate poate fi judecată după ceea ce face pentru copiii săi.  Site-ul „viselenuautermenlimita.ro” provoacă  toţi cititorii noştri la o dezbatere despre copii, intitulată : „Cine şi de ce face copii ?” 

Cele mai pertinente opinii le vom publica într-un articol amplu, în care ne propunem să aflăm ce părere au reghinenii despre scăderea natalităţii, răspunderea parentală şi despre viitorul copiilor noştri ?

Pe vremuri, au existat familii în municipiul nostru, care au avut 8, 10, 12 copii şi chiar o familie cu 24 de copii. Azi, dacă lumea vede pe stradă o familie cu 4-5 copii, îşi face cruce. De ce azi, majoritatea tinerilor căsătoriţi evită să facă mai mult de un copil,  maxim doi ? După care încep un lung şir de avorturi. Conform unor studii, o femeie din patru, din România a făcut cel puţin un avort în ultimii 30 de ani. Există Au femei care au făcut şi peste 20 de avorturi, justificându-şi ulterior aceste opţiuni,,,, pe motiv că nu aveau posibilitatea să mai crească un copil în plus, ori că au avut parteneri abuzivi care le-au obligat să întrerupă orice sarcină nedorită. 

Este celebru cazul lui Matt Birk, vedetă de fotbal american care are 6 copii biologici şi 2 adoptaţi de la un orfelinat, după ce două tinere mame care nu și-au avortat copii, pe care nu puteau să îi crească, ci i-au născut și i-au încredințat spre adopție. Azi, cei doi copii trăiesc într-o familie care le poate oferi o educaţie şi un nivel de trai mai multe decât decent, prin grija oamenilor, sub binecuvântarea lui Dumnezeu.  

La Summit-ul Naţional Pro-Viaţă organizat la Washington, în cadrul manifestărilor asociate Marșului pentru Viață 2020, Matt Birk s-a adresat celor 3.000 de liceeni, studenți și tineri participanți, și i-a îndemnat să combată celebrarea avortului și, să prețuiască fiecare viață. El a povestit ce s-a întâmplat în 2013. După ce a câștigat Super Bowl cu echipa Baltimore Ravens, a primit ca membru al echipei câștigătoare, invitația de a-l vizita la Casa Albă pe președintele de atunci, Barack Obama.

Dar, cu puțină vreme în urmă, președintele Obama încheiase un discurs la Conferința Națională Planned Parenthood, spunând: „Mulțumesc, Planned Parenthood.Dumnezeu să te binecuvânteze. Dumnezeu să binecuvânteze America.” (Pre;edintele mulţumea celui mai mare furnizor de avorturi din SUA, care realiza aproximativ 330.000 de avorturi pe an). Ca urmare, Matt Birk a anunțat că nu va onora invitația de a merge la Casa Albă, pentru că, președintele susține atât de mult lanțul de clinici de avorturi Planned Parenthood.

Matt Birk a mărturisit că, nu era pregătit pentru ceea ce a urmat. Apărea la televizor 24 de ore din 24, la știri. Apoi, el a explicat participanților la Summit, de ce și-a susținut convingerile pro-viață atât de puternic, încât a spus „nu”, chiar și unei invitații a președintelui. Între motive, a menționat valorile transmise în familie de părinți și credința sa. „Sunt pro-viață, pentru că Dumnezeu este creatorul tuturor oamenilor, iar viața mea are demnitate, nu pentru că mama mea spune asta, ci pentru că sunt un copil al lui Dumnezeu!”. Mai cred părinţii din România de azi, în zicalele  „copii sunt cinstea părinţilor, iar părinţii lauda copiilor” şi că „cea mai valoroasă resursă a lumii şi cea mai mare speranţă a ei pentru viitor sunt copii” ? 

Aşteptăm răspunsuri !

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *