RĂMAS BUN, DOMNULE PROZATOR FLORIN-SILVIU POPA !

2
Florin-Silviu Popa la 20 de ani

Am aflat cu mare tristețe de moartea prozatorului, jurnalistului şi autorului de aforisme Florin-Silviu Popa, un om cult şi de un mare rafinament care s-a dedicat scrisului până în ultima clipă. În tinereţe a cochetat cu teatrul, iar după Revoluţia din 1989 a fost redactor șef la publicația ,,Opinia Reghineană”, unde realiza atât reportaje cât și concepția grafică și tehnoredactarea prin, firma „Phoenix Trading Ltd”. A fondat apoi Casa de Editură „IDEEA” Publishing House din 2008 și în luna aprilie a anului 2016, i-a apărut romanul de dragoste „Parfumul violetelor ce mor”.

A dus o existenţă modestă în ultimii ani de viaţă şi a preferat să stea departe de microscopul opiniei publice în schimb a continuat să scrie romane poliţiste şi a rămas fidel lecturilor, pasiune care și-a recunoscut-o într-un CV atipic pe blogul său personal < cu ceva timp în urmă, într-un acces de ”furie mărinimoasă ” mi-am împărțit biblioteca proprie, aproape 6.000 de volume, câtorva apropiați, strict geografic vorbind, păstrându-mi doar cam 10 %. Toate cărțile citite mi-au fost preferate, la timpul lor. Sunt un cititor ”omnivor”, consider lectura o modalitate de a mă reconstrui>.

L-am admirat pentru curajul său de a concepe un blog original intitulat ,,Clepsidra cu proști”, în care şi-a publicat on-line capitole întregi din romanele sale cele mai cunoscute: „Afaceri de familie”, „Coşmarul” (Vol. I) , „Coşmarul” (Vol. II), „Joc diabolic”, „O meserie mortală”, „Crime la indigo” (Vol I), „Crime la indigo” ( Vol. II)”, „Suspect de serviciu”. A fost un prozator animat de un sentiment cavaleresc şi a fost un rebel fără pauză care nu a încetat niciodată să citească, să scrie şi să descopere lumea nesfârșită din jurul său indiferent de problemele care îl măcinau. 

Lumina este în cărţi, iar Florin-Silviu Popa ne-a adus multora dintre noi lumina în suflete prin romanele sale. Pe când să se bucure de glorie şi de faimă firul vieţii scriitorului s-a oprit brusc la 69 de ani exact în momentul în care blogul său ajungea să atingă impresionanta cifră de 1.514.7333 de accesări. Florin-Silviu Popa nu şi-a pierdut niciodată lumina creatoare cerşind pomana înălţimilor. Avea o demnitate rară de a-şi accepta destinul fără să se victimizeze în faţa prietenilor săi.  Îşi cunoştea foarte bine limitele şi în ciuda faptului că înţelegea extrem de clar cât de complexă este natura social-umană şi câte nevoi fundamentale ne împing uneori să acţionăm iraţional, el a preferat să rămână până la capăt un om sincer faţă de cei din jur şi faţă de el însuşi. Una din ultimele sale cugetări enunţate într-o formă concisă şi care mi-a rămas în memorie suna cam aşa „Nu de eternitatea morţii mă tem, ci doar de cea a gândurilor rămase nerostite”…Mi-ai lipsit ieri, îmi lipseşti azi şi îmi vei lipsi şi mâine. Îmi va fi dor de tine tot restul vieţii mele prieten drag. Dumnezeu să te odihnească în pace ! 

Sincere condoleanțe familiei îndoliate ! 

Matei Robert Mihai 

About Author

2 thoughts on “RĂMAS BUN, DOMNULE PROZATOR FLORIN-SILVIU POPA !

  1. Sincere condoleanțe, am fost colegi de școală, vecini… ODIHNA VEȘNICĂ FLORINE!!
    Prea repede ai plecat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *