Am aflat cu tristeţe că Tiberiu Gabor, extrema dreaptă a echipei Avântul Reghin, din anii 60 s-a stins din viaţă pe 25 august 2020. Desi a fost cizmar de meserie, a iubit întotdeauna fotbalul si magia lui. Avea noua ani când s-a îndragostit de balonul rotund. Rămas fără tată şi crescut de o mamă care nu agreea fotbalul, Tiberiu a fost nevoit să chiulească de la şcoală să poată merge la antrenamentele de fotbal, iar când se întorcea acasă minţea că a fost la pescuit.

A început să joace la „Foresta Reghin”, ca extremă dreapta, la începutul anilor 60, cu generaţia de aur a Reghinului: Pavlovici, Constantinescu, Pavel, Ţutura, Buta, Zamfirescu, Olaru, Bamby şi Sârbu. În perioada satisfacerii stagiului militar a activat la Oltul Sfântul-Gheorghe în divizia B, iar la 22 de ani, după ce s-a retras la vatră, Tiberiu s-a căsătorit cu Valeria de la Ideciu de Sus, care i-a daruit trei copi, Tiberiu junior, Dorin şi Mihaela.

Fotbalistul a rămas în conştiinţa reghinenilor că „şuta în minge ca din tun”, a practicat sportul cu balonul rotund până la 39 de ani şi a marcat peste o sută de goluri. Timp de şase ani, Tiberiu a jucat la echipa „Voinţa Reghin” pe post de libero, apoi s-a transferat la „Avântul Reghin”, a activat ca antrenor al echipei „Vointa Reghin” 17 ani, apoi la fabrica de încălţăminte a IPM-Sport-ului o scurtă perioadă, în paralel cu munca de cizmar. S-a pensionat, după 43 de ani lucraţi în câpul muncii. Veteranul Tiberiu Gabor îmi povestea că cele mai frumoase meciuri de care îsi aducea aminte erau cele cu Sighisoara când reghinenii au marcat nouă goluri şi când acesta a marcat golul din partida cu Unirea Târnaveni cu ajutorul caruia echipa „Avântul Reghin” a intrat în divizia C. 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *