A fost una dintre cele mai fermecătoare prezenţe masculine din cercurile aristocratice din urmă mai bine de 70 de ani din Reghin. Era izbitor de frumos, extrem de inteligent şi avea înclinaţii artistice.
A studiat în copilărie la Reghin pianul şi vorbea două limbi străine: germana şi franceza. A bsolvit cursurile Universităţii Polithenice din Braşov dar care siguranţă dacă s-ar fi născut în Statele Unite ale Americii ar fi avut toate şansele să ajungă un mare actor de cinema.

Viaţa lui a fost una extrem de complicată fiindcă tatăl său a fost deţinut politic şi din această cauză tănărul din fotografie a fost exclus din facultate şi a fost nevoit să meargă la muncă pe un şantier.

A locuit în 7 oraşe din România. S-a născut la Oradea, apoi a locuit la Cluj, Reghin şi Sibiu, a absolvit Universitatea Politehnică la Braşov, s-a mutat cu serviciul la Râmnicu Vâlcea şi s-a stins din viaţă la Slatina. A fost căsătorit cu o sibiancă din a căror relaţie de dragoste s-a născut o fiică. Dacă un infarct miocardic nu i-ar fi curmat viaţa pe 8 august 1988 personajul din fotografie anul acesta ar fi împlinit 90 de ani !

Din cei 54 de ani ai vieţii sale 12 i-a trăit în Reghin unde a avut în adolescenţă un prieten foarte bun în persoana viitorului, muzeograf, cercetător și ctitor al Muzeului Etnografic din Reghin, Anton Badea.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *